Дослідники виявили в додатку для обміну повідомленнями Telegram "екосистему дипфейков", засновану на ботах, які за запитом генерують підроблені зображення оголених тел. Користувачі, взаємодіючі з цими ботами, кажуть, що в основному створюють оголених жінок, яких вони знають, використовуючи зображення, взяті з соціальних мереж, якими вони потім діляться і обмінюються один з одним в різних каналах Telegram.

Читайте Знай в Google News!

Розслідування проводиться охоронною фірмою Sensity, яка займається тим, що вона називає "візуальним аналізом загроз", зокрема поширенням дипфейків. Дослідники Sensity виявили, що до липня 2020 року було згенеровано та опубліковано понад 100000 зображень у загальнодоступних каналах Telegram (це означає, що загальна кількість згенерованих зображень, включаючи ті, які ніколи не передавалися та створені з липня, набагато вище). За словами Sensity, більшість користувачів цих каналів, приблизно 70 відсотків, з Росії та сусідніх країн. The Verge вдалося підтвердити, що багато каналів, досліджених компанією, все ще активні.

Telegram
Telegram

Ботів можна використовувати безкоштовно, але вони створюють фальшиві зображення оголеної натури з водяними знаками або тільки частково. Потім користувачі можуть заплатити комісію в розмірі декількох центів, щоб повністю "розкрити" зображення. Один "тариф для новачків" стягує з користувачів 100 рублів (близько 1,28 долара США) за створення 100 підроблених оголених зображень без водяних знаків протягом семи днів. Sensity заявляє ,що" обмежена кількість "створених ботами зображень містить об'єкти"неповнолітніх".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфон Google Pixel 5 продають з браком. Повідомляється, що між корпусом і дисплеєм з'являється щілина, в яку може потрапити волога і вивести з ладу весь смартфон.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Sony розповіла, навіщо їй слухати розмови користувачів своїх консолей. Повідомляється, що компанія хоче модерувати всі ці розмови, і карати тих, хто заважає іншим.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple приховала головний недолік iPhone 12. Повідомляється, що розміри акумуляторів набагато менше, ніж у торішніх моделей. Однак, оптимізація роботи A14 чіпсета дозволила збільшити автономність роботи.