У вівторок космічний апарат NASA Origins, Spectral Interpretation, resource Identification, Security, Regolith Explorer (OSIRIS-REx) розгорнув свою роботизовану руку, і вперше для агентства ненадовго торкнувся астероїда, щоб зібрати пил і гальку з поверхні для доставки на Землю в 2023 році.

Читайте Знай в Google News!

Цей добре збережений Стародавній астероїд, відомий як Бенну, в даний час знаходиться на відстані більше 200 мільйонів миль (321 мільйони кілометрів) від Землі. Бенну пропонує вченим заглянути в ранню Сонячну систему, яка вперше формувалася мільярди років тому і додавала інгредієнти, які могли б допомогти зародити життя на Землі.

"Ця дивовижна перша подія для НАСА демонструє, як неймовірна команда з усієї країни об'єдналася і вистояла, подолавши неймовірні труднощі, щоб розширити межі знань", - сказав адміністратор НАСА Джим Бріденстайн. "Наші промислові, академічні та міжнародні партнери зробили можливим тримати в наших руках шматочок найдавнішої Сонячної системи".

астероїд, ілюстративне фото newsbreak
астероїд, ілюстративне фото newsbreak

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфон Google Pixel 5 продають з браком. Повідомляється, що між корпусом і дисплеєм з'являється щілина, в яку може потрапити волога і вивести з ладу весь смартфон.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Sony розповіла, навіщо їй слухати розмови користувачів своїх консолей. Повідомляється, що компанія хоче модерувати всі ці розмови, і карати тих, хто заважає іншим.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple приховала головний недолік iPhone 12. Повідомляється, що розміри акумуляторів набагато менше, ніж у торішніх моделей. Однак, оптимізація роботи A14 чіпсета дозволила збільшити автономність роботи.