21 жовтня троє астронавтів, які останні півроку жили на борту Міжнародної космічної станції, повернулися на Землю в російській капсулі "Союз", що приземлилася посеред казахстанської пустелі. Тріо проживало в космосі майже всю пандемію COVID - 19 і тепер повертається, оскільки число випадків захворювання знову зростає у всьому світі.

Читайте Знай в Google News!

Астронавт НАСА Кріс Кессіді і російські космонавти Іван Вагнер і Анатолій Іванишин вирушили на МКС на кораблі "Союз" ще на початку квітня, майже через місяць після того, як Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що спалах COVID-19 переросла в пандемію. Через спалах перед вильотом екіпаж пройшов суворіший карантин, ніж зазвичай.

Потім екіпаж відправився на свій стартовий майданчик на космодромі Байконур в Казахстані і пройшов Типовий двотижневий карантин, який проходять всі космонавти перед запуском.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

З моменту прибуття на космічну станцію 9 квітня тріо в основному жило на самоті. Вони дійсно вітали деяких відвідувачів влітку, коли астронавти НАСА Боб Бенкен і Дуг Херлі вилетіли на МКС на борту нової капсули Crew Dragon від SpaceX в кінці травня. Їх прибуття ознаменувало собою перший політ людей на МКС на борту приватного корабля.

Бенкен і Херлі пробули там всього два місяці, повернувшись на Землю 2 серпня. "Я на самоті розмовляв сам з собою за вечерею до їх приїзду", - сказав Кессіді за день до їх від'їзду. "І за ці останні два місяці було фантастично мати приятелів за обіднім столом, щоб вони роздумували про сьогоднішній день, думали про завтрашній день і говорили про світові події".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що яблучна компанія зробила власний телевізійний музичний канал. Повідомляється, що на ньому 24/7 будуть показувати популярні кліпи, а також інші музичні передачі, зроблені самої ж Apple.

Як повідомляв Знай.uа, компанія LG випустила перший в світі гнучкий Телевізор, які може складатися в коробку. Правда, коштує він дуже багато навіть для навороченого телевізор - 87 тисяч доларів.

Також Знай.uа вчені дійшли висновку, що гібридні авто можуть бути менш екологічними, ніж традиційні автомобілі з ДВС двигуном.