Свій перший прайс-лист отримав бюджетний електрокар Dacia Spring, якому пророкують стати найдешевшим електромобілем в Європейському Союзі. Ціну новинки оголосили в Угорщині - згідно з місцевим представництвом румунської марки, вона коштує приблизно 17 800 євро. Дана ціна є не найпривабливішою для забезпечення статусу найдешевшого електромобіля.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленням угорських журналістів.

Dacia Spring, фото: evshift
Dacia Spring, фото: evshift

Однак тут є деякі нюанси: по-перше, машини зі стартової партії, як правило, коштують дорожче в силу того, що вони отримують більш дорогу, ексклюзивну комплектацію, а по-друге, в Угорщині ПДВ становить більше, ніж в інших країнах Європи (27%).

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Dacia Spring, фото: evshift
Dacia Spring, фото: evshift

Виходячи з цього французи з L'automobile Magazine вважають, що в середньому стартова вартість Dacia Spring складе близько 14 000 євро (приблизно такі гроші проситиvenm саме за базову версію на основних ринках ЄС).

Втім, вже зараз угорці можуть купити електрокар відчутно дешевше: в країні діє державна субсидія, завдяки якій ціна на машину зменшується до 10 951 євро.

Варто також нагадати нашим читачам, що "в Україні представили новий автомобіль ZAZ Slavuta Nova", - з такими або схожими заголовками вже котрий день поспіль з'являються новини в інтернет-виданнях. ЗМІ також розміщують відповідні фото, при цьому жоден з них не вказує джерело інформації. Справа в тому, що цей автомобіль дійсно було представлено, але ще 4 роки тому – 28 травня 2016-го в рамках Столичного Автошоу, яке проходило на Столичному шосе в Києві.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, 7 електрокарів Tesla знищили пожежею в автосалоні, моторошне відео.

Як повідомляв Знай.uа, гібридні авто виявилися "бруднішими" звичайних авто з ДВС, вчені розгромили "екологічність" електрокарів.

Знай.uа писав, Tesla знижує тривалість гарантії на старі електрокари.