У цю п'ятницю фіни були приголомшені результатом скандалу, викликаного вимаганням групи хакерів у приватній компанії, що надає послуги психотерапевтичного центру для системи охорони здоров'я.

Читайте Знай в Google News!

У країні, яка стверджує, що знаходиться на першому місця в оцифровки і безпеки даних, злочинцям вдалося отримати доступ до бази даних тисяч клієнтів компанії Vastaamo після виявлення вразливостей у своїй системі.

Згідно з його веб-сайтом, Vastaamo пропонує психологічне та психіатричне лікування пацієнтам, які страждають на такі розлади, як депресія та тривога. Багато клієнтів приходять з державних служб, оплачуваних фінським соціальним страхуванням (Kela).

робота за ноутбуком, фото Pxhere
робота за ноутбуком, фото Pxhere

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вимагачі вимагали близько 450 000 євро (в біткойнах) в обмін на відмову від публікації даних про клінічне і психічне здоров'я тисяч людей.

Два дні тому злочинці почали щодня публікувати дані 100 осіб у зашифрованому веб-браузері Tor. Вони стверджували, що не зупиняться, поки не отримають гроші. Оскільки компанія чинила опір виконанню вимог хакерів, особисті дані понад 200 осіб, включаючи неповнолітніх, були опубліковані в мережі.

Опублікована інформація не могла бути більш конфіденційною: вона включала ім'я пацієнта, особистий ідентифікаційний номер, номер телефону, адресу електронної пошти та адресу проживання, а також зміст сеансів терапії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Apple Watch залишили опік на тілі власника. Повідомляється, що користувачі скаржаться на перегрів гаджета, який може привести до опіків. Повідомляється, що зламаний годинник власники обміняли в магазині Apple.

Як повідомляв Знай.uа, експерти назвали найкращий антивірус для ОС Windows 10. Переможцем виявився стоковий антивірус від Microsoft, так як він має всі необхідні функції для захисту.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Facebook тестує нову технологію, для спілкування користувачів зі своїми сусідами.