YouTube стикається з судовим позовом від групи власників каналів, які стверджують, що їхні права були порушені недавніми модераційними діями платформи щодо акаунтів QAnon. Користувачі, багато з яких мають сотні тисяч абонентів на платформі, вимагають тимчасового заборонного судового наказу для відновлення своїх облікових записів.

Читайте Знай в Google News!

"Масова відмова від платформи YouTube, яка відбулася всього за три тижні до президентських виборів 2020 року, завдала серйозної шкоди як консервативним творцям контенту, так і американським виборцям, які шукають їх контент", - йдеться в скарзі. "YouTube вжив цю драконівську дію так швидко, що позивачі... не отримали попереднього повідомлення і не змогли видалити свій власний контент".

Розділ 230 закону про порядність у комунікаціях зазвичай захищає платформи від судових позовів через дії модератора, і цей закон, ймовірно, стане опорою правового захисту YouTube. Республіканці запропонували додати в розділ 230 пункт про "борг віри", який спростить успішне завершення судових процесів подібного роду. Але жодне з цих зусиль не стало законом. В результаті юридична цінність позову залишається невизначеною.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У 2018 році платформа почала додавати" авторитетні " посилання на відеоролики про пов'язані з змовами теми, такі як Висадка на місяць або бомбардування Оклахома-Сіті, в надії, що фактична інформація відведе користувачів від більш диких теорій. У наступному році YouTube змінив свій алгоритм, щоб знизити рейтинг вмісту, пов'язаного з змовами, а модератори платформи зайняли більш жорстку позицію щодо відео змов, навіть заборонивши відео Шейна Доусона, в якому досліджуються популярні змови.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, хакери викрали особисті дані клієнтів лікарні, і тепер вони можуть опинитися у відкритому доступі для кожного. Зловмисники вимагають величезний грошовий викуп.

Як повідомляв Знай.uа, сервіс Google Play видалив кілька дитячих додатків для Android, які збирали дані про дітей, що порушило політику сервісу і закони.

Також Знай.uа повідомляв, мільйони власників смартфонів Xiaomi скаржаться на автономність своїх смартфонів після оновлення ОС до MIUI 12.