Індійська газета ET now повідомляє, що Анхі Дас, Керівник політики Facebook в Індії, подала у відставку після декількох місяців наростаючого тиску з боку активістів. У заяві Facebook говориться, що Дас залишає компанію, щоб зайнятися Державною службою.

Читайте Знай в Google News!

"Анхі був одним з наших перших співробітників в Індії і відіграв важливу роль у зростанні компанії та її послуг протягом останніх 9 років", - сказав Аджіт Мохан, Керуючий директор Facebook в Індії. "Вона була частиною моєї керівної команди протягом останніх 2 років, і в цю роль вона внесла величезний внесок. Ми вдячні їй за службу і бажаємо їй всього найкращого в майбутньому".

Facebook India намагається відреагувати на зростаючу загрозу мови ворожнечі щодо мусульман, часто передує жахливим актам насильства з боку натовпу. Facebook не поспішав вживати заходів проти багатьох індуїстських націоналістичних груп, відповідальних за насильство, що викликало побоювання, що компанія повторює помилки, які передували аналогічному насильству в М'янмі і Шрі-Ланці.

У вересні коаліція правозахисних груп направила відкритий лист із закликом до відставки Даса у відповідь на зростаючу загрозу насильства. "Facebook не повинен бути причетним до ще більшого насильства в автономному режимі, не кажучи вже про ще один геноцид, але модель бездіяльності, що демонструється компанією, нерозважлива до ступеня співучасті", - йдеться в листі. "[Ми] звертаємося до вас із закликом вжити рішучих заходів щодо усунення упередженості Facebook India і нездатності вирішити проблему небезпечного контенту в Індії". Групи також закликали до того, щоб внутрішня перевірка Facebook з цього приводу проводилася з каліфорнійських офісів компанії, а не в Індії, де Дас міг мати більший вплив.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Ілон Маск знову розбагатів на 2.9 мільярда доларів. Повідомляється, що гроші надійшли в якості "премії" за успішне управління компанією Tesla, ситуація якої навіть покращилася в розпал пандемії.

Як повідомляв Знай.uа, NASA перенесли політ космонавтів на МКС, так що політ відбудеться вже в наступному місяці.

Також Знай.uа повідомляв, Google Play заполонили віруси. Експерти перевірили додатки на наявність шкідливого коду, і виявили кілька додатків, які можуть красти особисті дані користувач.