Facebook-останній технологічний гігант, який вступив у світ хмарних ігор, але пропозиції компанії дещо відрізняються від пропозицій конкурентів. На відміну від Amazon або Google, які пропонують автономні хмарні ігрові сервіси за певну плату, Facebook вводить хмарні ігри в своє існуюче додаток, в деякі з яких можна грати прямо зараз.

Читайте Знай в Google News!

"Ми робимо безкоштовні ігри, ми робимо ігри, стійкі до затримок, принаймні, для початку", - говорить Джейсон Рубін, віце-президент Facebook з ігрових питань. "Ми не обіцяємо 4K, 60 кадрів в секунду, тому ви платите нам 6,99 долара на місяць. Ми не намагаємося змусити вас купувати якесь обладнання, наприклад контролер".

За словами Рубіна, причина, чому Facebook вивчає хмару, полягає в тому, що вона відкриває всі типи ігор, які може запропонувати. Компанія почала займатися іграми більше десяти років тому з хітів на основі Flash, таких як FarmVille, перш ніж перейти на HTML5 для своєї платформи Instant Games, але обидві ці технології відносно обмежені меншими і простішими можливостями.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Рубін каже, що перехід до хмари означає більш складні ігри, які компанія може запропонувати швидко і без проблем. Ці ігри HTML5 нікуди не зникнуть, а замість цього будуть пропонуватися разом з новими хмарними пропозиціями в додатку Facebook.

Варто відзначити, що сервіс не буде працювати на смартфонах від Apple. Повідомляється, що соцмережа не влаштовують умови, які уможливлять появу сервісу на смартфонах яблучної корпорації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Ілон Маск знову розбагатів на 2.9 мільярда доларів. Повідомляється, що гроші надійшли в якості "премії" за успішне управління компанією Tesla, ситуація якої навіть покращилася в розпал пандемії.

Як повідомляв Знай.uа, NASA перенесли політ космонавтів на МКС, так що політ відбудеться вже в наступному місяці.

Також Знай.uа повідомляв, Google Play заполонили віруси. Експерти перевірили додатки на наявність шкідливого коду, і виявили кілька додатків, які можуть красти особисті дані користувач.