На момент закінчення сесії торгів акції техногіганта Apple впали в ціні на 4,21.

Причиною такого обвалу вартості активів американської компанії стало падіння продажів iPhone у Китаї. Самі інвестори вважають, що Apple програє конкуренцію азійським виробникам смартфонів.

Як йдеться у фінансовому звіті Apple, обсяги продажів у Китаї продукції компанії досягли найнижчого рівня. Востаннє такий масштабний обвал продажів стався у 2014 році.

Згідно з даними Apple, з липня по вересень цього року виручка компанії на ринку Китаю опустилася до 7,95 мільярда доларів, тобто у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 29%.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Після цієї новини акції компанії різко подешевшали. Після закриття торгів 29 жовтня цінні папери Apple впали в ціні на 4,21%, а сам виробник iPhone втратив 83 мільярдів доларів від своєї ринкової вартості.

Такі невтішні результати, пов’язані з продажами в Китаї, стурбували інвесторів, адже Піднебесна є однією із найважливіших регіонів для бізнесу Apple. За інформацією Bloomberg, учасники ринку переконані, що азійські виробники смартфонів залишаються головними конкурентами для техногіганта.

Водночас в Apple пов’язують падіння рівня продажів у Китаї із затриманням випуску iPhone 12. Адже через пандемію коронавірусу Apple довелося відкласти презентацію нових смартфонів на жовтень. Окрім того, COVID-19 негативно позначився на постачанні продукції техногіганта до Китаю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Apple тестує доставку iPhone прямо з магазинів

Як повідомляв портал Знай.ua, Apple розширює свій новий роздрібний формат "Експрес" на більшу кількість магазинів

Також Знай.ua писав, Apple купила іспанська стартап з штучним інтелектом