Автономні автомобілі можуть бути нашим майбутнім, але не багато ентузіастів натхненні перспективою спостерігати, як безпілотні гоночні автомобілі їдуть по трасі.

Читайте Знай в Google News!

Це головним чином тому, що виключення людських навичок і помилок з гонок рівносильно перетворенню автоспорту в "очищену" дисципліну, в якій дуже мало місця для непередбачуваності. Простіше кажучи, дивитися гонки на автономних автомобілях нудно. Якщо, звичайно, ви не візьмете до уваги цю аварію за участю безпілотного автомобіля Roborace.

Це сталося на самому початку гонки Season Beta 1.1, коли команда Roborace SIT, що займається автономним управлінням Acronis Autonomous, вирішила врізатися прямо в стіну, а не слідувати по трасі. Кадри показують, що AI, керуючий автономним гонщиком, "вирішив" повернути його вправо відразу після старту, врізавшись в стіну піт-стопа.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Неясно, що призвело до аварії, але, ймовірно, стався збій в управлінні. Майте на увазі, що це був не єдиний інцидент, оскільки автомобіль Autonomous Racing Graz, як повідомляється, мав проблеми з позиціонуванням, що призвело до того, що він "загубився" на трасі, в результаті чого він залишив гонку.

У будь-якому випадку, ці інциденти підкреслюють проблеми, пов'язані з використанням AI на реальному гоночному треку. На відміну від автономних автомобілів, які "навчають" їздити по дорогах загального користування, роботи-гонщики бігають з набагато більшою швидкістю і, отже, мають менше місця для помилки. Вони також мають менше часу, щоб реагувати на небезпеку та виконувати маневри.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple знову засмутила користувачів яблучної продукцією. Повідомляється, що компанія виключила можливість ремонту смартфонів у сторонніх сервісах, що точно вплине на їх популярність.

Як повідомляв Знай.uа, експерти виявили ще 21 додаток-вірус в магазині додатків Google Play для Android. Дивно, але пошуковик не здатний захистити мільйони користувачів від вірусів, і це триває вже не перший рік.

Також Знай.uа повідомляв, нові iPhone 12 розчарували користувачів в плані автономності. Повідомляється, що в режимі ігор Смартфони протрималися не більше 4 годин.