У квітні група астрономів помітила короткий потужний "вибух" радіохвиль, що виходять з космосу, а потім успішно виявила, звідки він походить: потужний об'єкт у нашій Галактиці.

Вперше вчені змогли визначити ці загадкові радіохвилі, що виходять зсередини Чумацького Шляху, що зробило їх найближчими з тих, що ми коли-небудь бачили.

Читайте Знай в Google News!

Згідно з трьома статтями, опублікованими в журналі Nature, радіохвилі, відомі як швидкі радіосплески або FRB, по всій видимості, виникли з неймовірно потужної зірки-зомбі, що ховається в нашій Галактиці. Названий нейтронною зіркою, цей об'єкт являє собою надщільний залишок, який утворюється, коли масивна зірка, більше нашого Сонця, схлопується сама по собі. Але ця нейтронна зірка відома як магнітар. У ньому знаходиться неймовірно потужне магнітне поле, в якому зберігається приголомшлива кількість енергії, здатне спотворювати форми атомів.

космос, фото Pxhere
космос, фото Pxhere

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Відстеження джерела цього FRB-важливий момент для астрономів, які хочуть з'ясувати, як виникають ці загадкові радіоспалахи. Вважається, що FRB з'являються в нічному небі раз на секунду, спалахуючи всього на кілька мілісекунд за раз. Але ми спостерігали лише невелику частину цих явищ у дії, і всі спостережувані нами сплески, мабуть, відбулися за межами нашої галактики, а деякі з них розташовані на відстані мільярдів світлових років від нас. Через це було важко зрозуміти, звідки вони прийшли. "Це дуже загадкові сигнали, і у нас немає чіткого уявлення про те, що їх виробляє, або про те, що за ними стоїть", - говорить Кійосі Масуї, доцент фізики Массачусетського технологічного інституту, який працював над відкриттям. Грань.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфон Google Pixel 5 перетворили на справжній зарядний гаджет. Повідомляється, що під час підзарядки, смартфон здатний заряджати і інші гаджети, які підтримують бездротову зарядку. Звичайно, це не перший телефон з такими функціями, але творець подбав про це.

Як повідомляв Знай.uа, Google Chrome хоч і є лідером на ринку інтернет-браузерів, в останні місяці у нього з'явився серйозний конкурент. Повідомляється, що браузер від Microsoft Edge займає другу позицію в рейтингу.

Також Знай.uа повідомляв, 10 листопада відбудеться чергова презентація Apple. Повідомляється, що яблучна корпорація представить перші ноутбуки на власному чіпсеті, які повинні бути набагато кращими за своїх конкурентів.