Ні, це не прикраса Хеллоуїна, яку хтось забув. Цей робот- "Вовк-монстр" - насправді засіб відлякування ведмедів. У місті Такікава, Японія, цих роботоволков використовували для запобігання нападів ведмедів.

Читайте Знай в Google News!

І так, напади ведмедів були свого роду проблемою: у 2019 році ведмеді атакували 157 осіб. Але з тих пір, як були встановлені "Вовки-монстри", атак не було, повідомляє The Guardian.

На думку захисників природи, недавні напади чорних ведмедів, ймовірно, пов'язані з нестачею жолудів в дикій місцевості Японії. Ведмеді покладаються на жолуді як частину своєї передзарядної дієти, і без висококалорійних горіхів вони почали підбиратися ближче до міст в пошуках корму для їжі. Вирубка лісів і зростання міст зменшили бар'єр між будинками ведмедів і людей. Це призводить до більшої кількості контактів між ведмедями і людьми, що викликає атаки.

Вовки відлякують ведмедів так само, як дітей вчать робити в літньому таборі: вони рухаються і видають гучні звуки. Вони також робототехнічні та безжизненні, створюючи лякаючий присмак, що відповідає історії реальних вовків, на яких засновані ці роботи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony привітала Microsoft зі стартом продажів Xbox Series. Дивно, що дві конкуруючі компанії зберігають порівняно хороші відносини.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення YouTube Music отримав велике оновлення, яке пропонує користувачів аж 8 добірок, грунтуючи на їх перевагах. Схоже, алгоритми працюють куди краще, якщо порівнювати зі Spotify.

Також Знай.uа повідомляв, експерти з DxOMark вже оцінили якість і можливості камери iPhone 12. Правда, оцінку вони свою не назвали, але це лише питання часу.