Активіст в області цифрових прав в Москві зміг придбати доступ до великої міської системи розпізнавання осіб всього за 16 000 рублів (приблизно 200 доларів США), як повідомляє фонд Thomson Reuters.

Читайте Знай в Google News!

Побачивши рекламу сервісу в Telegram, Анна Кузнєцова перевела гроші разом зі своєю фотографією продавцю. Через Два дні вона отримала детальний звіт про свої пересування за попередній місяць, мабуть, отриманий безпосередньо з поліцейської системи.

Коронавірус в США, скріншот: YouTube
Коронавірус в США, скріншот: YouTube

Московська система розпізнавання обличчя, що охоплює понад 100 000 камер по всьому місту, призначена лише для правоохоронних органів. Незрозуміло, як продавець зміг отримати доступ, будь то хабарництво або Цифрове вторгнення. Два офіцери були залучені до розслідування після інциденту, але Кузнєцова подала позов з метою призупинити програму до тих пір, поки не будуть встановлені більш чіткі процедури.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

На думку Кузнєцової, система представляє явну небезпеку для суспільства, поки вона доступна. "Будь-який божевільний може переслідувати вас за допомогою цього; злочинці можуть перевірити, куди і коли ви йдете, вкрасти з вашої квартири або заподіяти вам шкоду “, - сказала вона Reuter. "Все може статися."

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony привітала Microsoft зі стартом продажів Xbox Series. Дивно, що дві конкуруючі компанії зберігають порівняно хороші відносини.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення YouTube Music отримав велике оновлення, яке пропонує користувачів аж 8 добірок, грунтуючи на їх перевагах. Схоже, алгоритми працюють куди краще, якщо порівнювати зі Spotify.

Також Знай.uа повідомляв, експерти з DxOMark вже оцінили якість і можливості камери iPhone 12. Правда, оцінку вони свою не назвали, але це лише питання часу.