Facebook програв апеляцію в знаковій справі про промову в мережі, оскільки Верховний суд Австрії постановив, що він повинен видалити наклепницькі коментарі про Австрію по всьому світу. Коментарі, які необхідно заблокувати під час дії судової заборони, ображають політика Австрійської партії зелених Єву Главішніг-Пескек.

Читайте Знай в Google News!

Про це сьогодні повідомило австрійське інформаційне агентство Der Standard. Це перегукується з аналогічною постановою Європейського суду, який наприкінці минулого року визнав поразку Facebook. Спочатку Главишниг-Пескек подала в суд на Facebook в 2016 році, стверджуючи, що серія образ, в тому числі називати її "паршивої зрадницею" і членом "фашистської партії", пошкодила її репутації.

Смартфон, фото: gettyimages
Смартфон, фото: gettyimages

Але в деяких країнах коментарі, швидше за все, будуть захищеною промовою, і Facebook заявив, що не слід вимагати блокувати коментарі (або повторно розміщувати їх версії) по всьому світу. Він назвав рішення суду від 2019 року небезпечним прецедентом, заявивши, що воно "підриває давній принцип, згідно з яким одна країна не має права нав'язувати свої закони про промову іншій країні".

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Це рішення було прийнято у зв'язку з тим, що Facebook піддається критиці за свою політику модерації в усьому світі - як з боку критиків, які стверджують, що він повільно видаляє контент, що викликає ненависть, так і з боку консервативних політиків, які звинувачують його в придушенні висловлювань.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що космічне агентство NASA виявило наявність води на місяці, причому у величезних кількостях. Звичайно, щоб переконатися в цьому, потрібен як мінімум дрон, так як за заявою вчені, вода криється в тіні.

Як повідомляв Знай.uа, в мережі з'явилося фото, на якому м'яч настільного тенісу левітує над консоллю Xbox Series X, так як потоки повітря з вентиляції змушую м'яч перебувати в повітрі.

Також Знай.uа повідомляв, компанія BMW представила новий електричний скутер, який сподобається любителям сміливого дизайну, а також доставщикам їжі. Про ціни і дату виходу поки говорити рано.