Цієї осені лікарні США зазнали двох серйозних атак в області кібербезпеки: перша зупинила роботу Universal Health Services, мережа з сотень лікарень, а друга - група під назвою UNC1878, що загрожує сотням окремих медичних установ по всій країні. Напад на медичні установи безпосередньо знаменує собою новий підхід до кіберзлочинів.

Читайте Знай в Google News!

"Ми не бачили серйозних інцидентів, які дійсно могли б завдати шкоди людям, буквально аж до смерті", - говорить Калеб Барлоу, генеральний директор консалтингової фірми CynergisTek з кібербезпеки. "Це перетинає межу, яку, я думаю, вся спільнота кібербезпеки просто не очікувала, що вона буде пройдена найближчим часом".

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Багато великомасштабних кібератак на лікарні за останні кілька років були випадковими. Зазвичай розсилається програма-вимагач, яка потрапляє в лікарню. Саме це сталося з Національною службою охорони Здоров'я Великобританії (NHS) навесні 2017 року, коли кібератака WannaCry вразила організації по всьому світу. Але два останні напади були навмисно нанесені по лікарнях. Вони є привабливою мішенню під час пандемії COVID-19, тому що так необхідні. За словами Алана Вудворда, експерта з комп'ютерної безпеки і професора Університету Суррея в Сполученому Королівстві, організації не можуть дозволити собі залишатися в автономному режимі, поки вони намагаються позбутися від програм-вимагачів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

За його словами, на них також нападають, тому що деякі заплатили викуп за розблокування своїх систем. "Там було досить багато гучних випадків, коли люди платили", говорить Вудворд. “А якщо запитати в правоохоронних органах, вони скажуть, будь ласка, не платіть. Намалюй мішень на спині".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що космічне агентство NASA виявило наявність води на місяці, причому у величезних кількостях. Звичайно, щоб переконатися в цьому, потрібен як мінімум дрон, так як за заявою вчені, вода криється в тіні.

Як повідомляв Знай.uа, в мережі з'явилося фото, на якому м'яч настільного тенісу левітує над консоллю Xbox Series X, так як потоки повітря з вентиляції змушую м'яч перебувати в повітрі.

Також Знай.uа повідомляв, компанія BMW представила новий електричний скутер, який сподобається любителям сміливого дизайну, а також доставщикам їжі. Про ціни і дату виходу поки говорити рано.