Facebook завжди давав зрозуміти, що хоче, щоб штучний інтелект виконував більше функцій модерації на своїх платформах. Сьогодні компанія оголосила про останній крок до цієї мети: призначення машинного навчання відповідальним за чергу на модерацію.

Читайте Знай в Google News!

Ось як працює модерація на Facebook. Повідомлення, які вважаються такими, що порушують правила компанії (включаючи все, від спаму до розпалювання ненависті і змісту, "прославляє насильство"), позначаються або Користувачами, або фільтрами машинного навчання. Деякі дуже чіткі справи розглядаються автоматично (наприклад, відповіді можуть включати видалення повідомлення або блокування облікового запису), а інші поміщаються в чергу для перевірки модераторами-людьми.

Ноутбук, скріншот: YouTube
Ноутбук, скріншот: YouTube

У Facebook працює близько 15000 таких модераторів по всьому світу, і в минулому їх критикували за те, що вони не надавали цим працівникам достатню підтримку і використовували їх в умовах, які можуть призвести до травм. Їхня робота полягає в тому, щоб сортувати помічені повідомлення та приймати рішення про те, чи порушують вони різні політики компанії.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Раніше модератори переглядали повідомлення більш-менш у хронологічному порядку, обробляючи їх у тому порядку, в якому вони були представлені. Тепер Facebook заявляє, що хоче, щоб найважливіші повідомлення були видимими першими, і використовує машинне навчання для цього. У майбутньому для сортування цієї черги буде використовуватися суміш різних алгоритмів машинного навчання, пріоритезація публікацій за трьома критеріями: їх віральність, серйозність і ймовірність порушення правил.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що популярний мессенджер WhatsApp обзавівся крутим оновленням. Тепер сервіс підтримує грошові перекази всередині програми. Правда, поки що тільки на території Індії.

Як повідомляв Знай.uа, ігрову приставку Sony PlayStation 5 розібрали в день виходу. Судячи з усього, пандемія сильно вплинула на рішення людей, так як продажі обох консолей побили всі можливі рекорди.

Також Знай.uа повідомляв, автопілот Tesla отримав круте оновлення-тепер він може складати бічні дзеркала на ходу, якщо потрібно проїхати по вузькій частині дороги. Після проїзду небезпечної ділянки, дзеркала знову розкриваються.