"Apple порушує закон ЄС, дозволяючи відстежувати користувачів iPhone без їх згоди", заявив активіст з питань конфіденційності Макс Шремс у скарзі, спрямованій регулюючим органам Німеччини та Іспанії. Схоже, у Apple будуть серйозні проблеми з законом.

Читайте Знай в Google News!

Група кампанії пана Шремса, noyb, заявила, що унікальний код відстеження, який генерується кожним iPhone, називається IDFA (ідентифікатор для Рекламодавців), дозволяє Apple та всім розробникам додатків iPhone бачити, як користувачі поводяться без їх відома або згоди. Що дивно, компанія раніше повідомляла, що головний принцип роботи Apple полягає в безпеці даних користувачів.

Apple, фото Getty Images
Apple, фото Getty Images

"Так само, як номерний знак, ця унікальна послідовність цифр і символів дозволяє Apple і іншим третім сторонам ідентифікувати користувачів в додатках і навіть підключати онлайн і мобільне поведінку відстеження між пристроями" йдеться в заяві Нойб.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Цілком можливо, що дані продавалися стороннім компаніям.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft готова здивувати геймерів. Повідомляється, що компанія хоче купити кілька ігрових студій, щоб в майбутньому зробити більше ексклюзивів для консолей Xbox і ПК.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск розповів про симптоми коронавірусу, яким він захворів. На щастя, відчуває він себе не так вже й погано. Геній-мільярдер повідомляє, що він відчуває нежить, але також і головні болі.

Також Знай.uа повідомляв, стриммери почала масовий протест проти Twitch. Повідомляється, що нові правила на сервісу забороняє включати музику, захищену авторськими правами, так що більшість з геймерів почали вести свої летсплеі в повній тиші.