Федеральне управління цивільної авіації вперше дозволило Boeing 737 Max здійснити польоти, оскільки літак брав участь у двох смертельних аваріях з різницею в п'ять місяців. У середу адміністратор FAA Стів Діксон підписав наказ, який відкриває шлях до повернення проблемного літака в комерційну експлуатацію.

Читайте Знай в Google News!

Boeing 737 Max був зупинений з березня 2019 року після двох катастроф зі смертельними наслідками, в результаті яких загинули 346 пасажирів і членів екіпажу. Boeing продовжував виробляти літак, але в грудні 2019 року компанія оголосила про плани зупинити виробництво на своєму заводі в Рентоні, штат Вашингтон. Виробництво відновилося в травні 2020 року, але набагато нижчими темпами і з новим акцентом на безпеку і якість на робочому місці.

FAA заявляє, що його співробітники з безпеки "наполегливо працювали над виявленням і вирішенням проблем безпеки", які сприяли краху рейсу 610 Lion Air 29 жовтня 2018 р., за яким послідувала авіакатастрофа рейсу 302 Ethiopian Airlines 10 березня 2019 р. Президент Дональд Трамп схвалив "заземлення" літака через три дні після того, як майже 40 країн зробили те ж саме.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Однією з конкретних проблем, приречених на провал обох польотів, була частина програмного забезпечення, відома як система збільшення маневрених характеристик, або MCAS, яка була розроблена для запобігання падінню літака в дуже специфічних умовах зльоту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що браузер Google Chrome обзавівся корисним оновленням. Повідомляється, що це найбільший приріст в продуктивності, так що оновитися слід якомога швидше, щоб виконувати навігацію в мережі швидше.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Microsoft впровадила рекламу в Windows 10. Компанія вирішила, що пора рекламувати свій власний браузер Edge, який є головним конкурентом Google Chrome.

Також Знай.uа повідомляв, Google Maps навчилися визначати завантаженість громадського транспорту. Це допоможе користувачам мережі визначати, який маршрут безпечний для пересування.