Advanced Micro Devices Inc. сьогодні відкрила завісу над MI100, графічним процесором для суперкомп'ютерів, який рекламується як найшвидший чіп у своєму класі з максимальною продуктивністю більше 10 терафлопс.

Читайте Знай в Google News!

Суперкомп'ютери зазвичай використовуються для виконання наукових завдань, таких як моделі прогнозування погоди та фізичні симуляції. Колись вони були побудовані в основному з центральними процесорами.

Однак в наші дні Нові суперкомп'ютери часто оснащуються великою кількістю графічних процесорів, тому що дослідники все частіше використовують Машинне навчання в наукових обчисленнях. Ця тенденція сприяє зростанню попиту на такі чіпи, як AMD MI100.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Чіп, заснований на виробничому процесі розміром сім нанометрів, забезпечує те, що AMD описує як рекордну пікову продуктивність 11,5 терафлопс при обробці даних FP64. Терафлоп дорівнює трильйону обчислень в секунду. FP64-це скорочення від формату з плаваючою комою подвійної точності, типу одиниці даних, популярного в наукових обчисленнях, тому що він добре підходить для представлення великих чисел.

Сміливі заяви AMD про продуктивність MI100 можуть означати посилення конкуренції для Nvidia Corp. на цьому важливому ринку. Тільки минулого місяця Nvidia оголосила, що вона обрана постачальником графічних процесорів для чотирьох нових суперкомп'ютерів, які будуть побудовані в Європі, один з яких, як очікується, стане найпотужнішим у світі суперкомп'ютером зі штучним інтелектом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що творці Hitman анонсували нову гру по всесвіту про Джеймса Бонда. Правда, подробиць про проект не так вже й багато, а вихід гри відбудеться в 2021, якщо розробки пройде гладко.

Як повідомляв Знай.uа, штучний інтелект зміг зменшити кількість негативу на просторах соцмережі Facebook. Повідомляється, що кількості "мови ненависті" зменшилася на 95%, якщо порівнювати з минулими роками.

Також Знай.uа повідомляв, популярний мессенджер зливає дані користувачів в мережу. Що дивно, всі файли, які були відправлені через месенджер з'явилися у відкритому доступі в мережі. Іншими словами, кожен користувач мережі міг отримати до них доступ.