Дослідники з Копенгагенського університету відстежували тенденції розвитку рослинності в найбільш посушливих районах планети, використовуючи супутникові знімки останніх десятиліть. Вчені з'ясували, що клімат змінюється нерівномірно - в розвинених країнах мало рослинності, в той час як в бідних країнах тенденція рухається в кращу сторону.

Читайте Знай в Google News!

Більше 40 відсотків екосистем Землі є посушливими, і очікується, що їх кількість значно збільшиться протягом 21 століття.

І хоча в посушливих країнах рослини вже адаптувалися до рідкісних дощів, ця екосистема дуже вразлива для зовнішніх факторів.

Зміни клімату, фото: gettyimages
Зміни клімату, фото: gettyimages

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google розповіла, коли йти за продуктами найбезпечніше. На основі даних, зібраних зі смартфонів користувачів, пошуковик заявив, що в магазини найкраще ходити по понеділках о 8 ранку.

Як повідомляв Знай.uа, LEGO і Ferrari випустили копію легендарного спорткара з 1700 деталей. Дивно, але всередині двигуна працюють Поршні, що робить цю іграшку цілком собі цікавим конструктором, але і ціна відповідає.

Також Знай.uа повідомляв, Android-Додатки незабаром з'являться на Windows 10. Причому не через посередника, а безпосередньо в ОС. Будемо сподіватися, що Microsoft не відмовиться від цього чудового плану.