Згідно з недавньою статтею, опублікованою в журналі Proceedings of the Royal Society A.

Читайте Знай в Google News!

У той час як криза COVID-19 викликала шок у всьому світі, вчені неодноразово підтримували носіння масок як засіб скорочення поширення COVID-19. Але, на жаль, тканинні маски не ідеальні. Дослідження показують, що респіратори N95 - маски для обличчя з фільтрами з електричним зарядом, призначені для залучення і уловлювання вірусів - вкрай необхідні.

Однак респіратори N95 дорогі, складні у виготовленні і їх не так багато. В останньому дослідженні Махеш Банді-фізик з відділу нелінійної та нерівноважної фізики в аспірантурі Oist в Онна, Окінава - виявив, як створити фільтр, настільки ж ефективний, як ті, що використовуються в респіраторах N95, але без високої ціни і дорогий виробничий процес,.

Одноразові маски, фото: REUTERS
Одноразові маски, фото: REUTERS

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нова технологія вимагає нагрівання звичайних пластиків (наприклад, пляшок або пакетів для покупок), а потім приміщення їх в машини для виробництва цукрової вати, також звані машинами для виробництва цукрової вати. Потім машина перетворює пластик в матеріал, схожий на сітку з цукрової вати, яка заряджається електричним струмом в процесі прядіння.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google розповіла, коли йти за продуктами найбезпечніше. На основі даних, зібраних зі смартфонів користувачів, пошуковик заявив, що в магазини найкраще ходити по понеділках о 8 ранку.

Як повідомляв Знай.uа, LEGO і Ferrari випустили копію легендарного спорткара з 1700 деталей. Дивно, але всередині двигуна працюють Поршні, що робить цю іграшку цілком собі цікавим конструктором, але і ціна відповідає.

Також Знай.uа повідомляв, Android-Додатки незабаром з'являться на Windows 10. Причому не через посередника, а безпосередньо в ОС. Будемо сподіватися, що Microsoft не відмовиться від цього чудового плану.