Ми вбиваємо наші океани. Це не перебільшення. Протягом багатьох років вчені сказали нам, що зміна клімату та наша залежність від пластику безпосередньо відповідають за погіршення здоров'я океану. Можливо, це найбільш очевидно на знаменитому Великому Бар'єрному рифі Австралії.

Читайте Знай в Google News!

Дослідження, опубліковане в жовтні, показало, що з 1990-х років близько половини рифів загинуло, в основному через рекордні температури. Ключ до виживання рифу (і йому подібних) це дані. Ось де приходить на допомогу Інститут океану Шмідта, некомерційна організація, що використовує передові технології для побудови карт дна океану.

Вчені Шмідта подорожують по світу на дослідницькому судні під назвою Falkor, оснащеному різноманітним науковим обладнанням, включаючи Ехолоти, дирижабль для повітряних спостережень і дистанційно керований апарат SuBastian. SuBastian здатний занурюватися на глибину до 4500 метрів, має кілька відеокамер високої роздільної здатності і має модульну конструкцію, що дозволяє операторам налаштовувати фірмовий ROV для кожної місії.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Саме через ці камери минулого місяця люди в усьому світі спостерігали в прямому ефірі, як вчені Шмідта досліджували одне зі своїх найзначніших відкриттів: Кораловий риф висотою 500 метрів, який є частиною великого Бар'єрного рифу. Це було перше відкриття за більш ніж 120 років. "Ми знали, що щось знайшли, але не знали, як це буде виглядати", сказав Вінер. "Так що ми всі були дуже схвильовані зануренням".

Через висоту рифу вчені змогли спостерігати, як різні живуть в ньому системи змінювалися на різних глибинах. "(На них) ростуть глибокі корали, аж до більш дрібних 30-40-метрових глибин, де були косяки риб, акул і неймовірно здорові корали", сказав Вінер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google розповіла, коли йти за продуктами найбезпечніше. На основі даних, зібраних зі смартфонів користувачів, пошуковик заявив, що в магазини найкраще ходити по понеділках о 8 ранку.

Як повідомляв Знай.uа, LEGO і Ferrari випустили копію легендарного спорткара з 1700 деталей. Дивно, але всередині двигуна працюють Поршні, що робить цю іграшку цілком собі цікавим конструктором, але і ціна відповідає.

Також Знай.uа повідомляв, Android-Додатки незабаром з'являться на Windows 10. Причому не через посередника, а безпосередньо в ОС. Будемо сподіватися, що Microsoft не відмовиться від цього чудового плану.