Давним-давно, коли наша Сонячна система була молодою, Марс був світом, багатим водою. Дослідники з Корнельського університету тепер виявили докази стародавнього масивного повені на Червоній планеті.

Читайте Знай в Google News!

Кратер Гейла, досліджений марсоходом Curiosity, надав дані, що демонструють явні ознаки титанічної повені, що сталася приблизно чотири мільярди років тому. Це відкриття може надати додаткові докази того, що колись на Марсі був Клімат, відповідний для розвитку примітивного життя.

Марс, фото Focus.ua
Марс, фото Focus.ua

"Ми вперше ідентифікували Мега-паводки, використовуючи детальні седиментологічні дані, отримані марсоходом Curiosity. Відкладення, залишені після мега-паводків, раніше не були ідентифіковані за допомогою орбітальних даних заявив Альберто Фейрен, запрошений астробіолог з Коледжу мистецтв і наук Корнельського університету.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вчені виявили величезний кораловий риф на дні океану. Повідомляється, що при вивченні дна океану, вони виявили Корал, який досягав висоту в 500 метрів. Дивно, але він став справжнім домом для мешканців.

Як повідомляв Знай.uа, в мережі з'явилася гра, в якій геймеру доведеться стати справжнім терапевтом для штучного інтелекту.

Також Знай.uа повідомляв, співробітники Amazon розпочали масштабний страйк у день чорної п'ятниці. Повідомляється, що їх не влаштовує підвищена травмонебезпечність, а також інші робочі нюанси, які роблять їх роботу просто нестерпною.