Відеозв'язок стрімко увірвався у широку практику біля десяти років назад, і з того часу він став абсолютно звичайною річчю, яка не викликає подиву. Проте цей технічний засіб несе ризики для користувачів.

Читайте Знай в Google News!

Про те, як уникнути небезпеки при користуванні відеозв'язком розповідають експерти проєкту стоп_секстинг у рамках соціальної складової просування серіалу Нового каналу "Перші ластівки. Zалежні".

Під час пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 відеозв'язок став лише поширенішим, оскільки конференції у Zoom довелося засвоювати і школярам, і їхнім вчителям, незалежно від віку.

Відеозв'язок, скрін з відео
Відеозв'язок, скрін з відео

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Неповнолітнім, а також тим, хто дорожить своєю приватністю, спеціалісти з кібербезпеки радять дотримуватися шести простих правил:

  1. Встановіть надійні паролі. Не використовуйте в якості пароля одне слово, додавайте символи і цифри. Мова йде не тільки про паролі для входу в особистий обліковий запис. Якщо ви спілкуєтеся в Zoom, захищайте зустріч надійним паролем.
  2. Перевіряйте налаштування приватності. Вимикайте можливість знайти себе за номером телефону в Skype, Telegram й інших месенджерах. А ще обов'язково виходьте з профілю, якщо користуєтеся відеозв'язком з загальних комп'ютерів (наприклад, в кабінеті інформатики в школі).
  3. Чи не спілкуйтеся з незнайомцями. Встановіть в настройках заборону на вхідні повідомлення від незнайомців і заборона на автоматичне завантаження файлів. У файлах або по посиланнях, які вам відправлять незнайомці, можуть бути віруси. Якщо вам написали незнайомі люди, не відповідайте і блокуйте такі акаунти.
  4. Слідкуйте за кадром і звуком. Перед тим, як приєднатися до відеодзвінка, перевірте, щоб на задньому плані не було предметів, які б видавали особисту інформацію: сертифікати з ім'ям і прізвищем, сімейні фото та інше. Також зверніть увагу на те, щоб під час дзвінка ваші співрозмовники не чули сторонніх розмов з тими, з ким ви знаходитесь вдома.
  5. Регулярно оновлюйте програми для відеозв'язку. Таким чином ви покращуєте систему безпеки.
  6. Слідкуйте за тим, що говорите. Пам'ятайте: відеодзвінки можуть записуватися. Тому все, що ви відправляєте в чат або говорите на камеру, може виявитися у вільному доступі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зірка "школи" Анна Трінчер ледь не зіпсувала свою юну красу.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Перші ластівки" продовжать спілкування з потенційними самогубцями: тисячі врятованих життів.