Відеозв'язок стрімко увірвався в широку практику близько десяти років тому, і з того часу він став абсолютно звичайною річчю, яка не викликає подиву.

Однак, цей технічний засіб несе ризики для користувачів. Про те, як уникнути небезпеки при користуванні відеозв'язком, розповідають експерти проекту стоп_секстинг.

Відеозв'язок, скрін з відео
Відеозв'язок, скрін з відео

Неповнолітнім, а також тим, хто цінує свою приватність, фахівці з кібербезпеки радять дотримуватися шести простих правил:

  1. Встановіть надійні паролі. Не використовуйте як пароль одне слово, додавайте символи та цифри. Йдеться не лише про паролі для входу до особистого облікового запису. Якщо ви спілкуєтеся у Zoom, захищайте зустріч надійним паролем.
  2. Перевіряйте налаштування приватності. Вимикайте можливість знайти себе за номером телефону в Skype, Telegram та інших месенджерах. А ще обов'язково виходьте із профілю, якщо користуєтеся відеозв'язком із загальних комп'ютерів (наприклад, у кабінеті інформатики у школі).
  3. Не спілкуйтеся із незнайомцями. Встановіть у налаштуваннях заборону вхідних повідомлень від незнайомців та заборону завантаження файлів. У файлах або за посиланнями, які відправлять вам незнайомці, можуть бути віруси. Якщо вам написали незнайомі люди, не відповідайте та блокуйте такі акаунти.
  4. Слідкуйте за кадром та звуком. Перед тим, як приєднатися до відеодзвінка, перевірте, щоб на задньому плані не було предметів, які видавали б особисту інформацію: сертифікати з ім'ям та прізвищем, сімейні фото та інше. Також зверніть увагу на те, щоб під час дзвінка ваші співрозмовники не чули сторонніх розмов із тими, з ким ви перебуваєте вдома.
  5. Регулярно оновлюйте програми для відеозв'язку. Таким чином ви покращуєте систему безпеки.
  6. Слідкуйте за тим, що кажете. Пам'ятайте: відеодзвінки можуть записуватись. Тому все, що ви надсилаєте до чату або розмовляєте на камеру, може опинитися у вільному доступі.

Відеозв'язок, скрін з відео
Відеозв'язок, скрін з відео

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, слухають, читають та запам'ятовують: як відключити шпигунські програми на смартфоні.

Раніше повідомлялося, припиніть бити роутер, він образиться: як покращити сигнал без рукоприкладства.