Нещодавно клієнти мобільного оператора Київстар зіткнулись з масштабною кібератакою. У результаті мільйони українців залишились не лише без Інтернету, а й без можливості зателефонувати рідним.

Щоб не було невизначеності, якщо подібна ситуація станеться ще раз, потрібно знати, як діяти. Про те що робити в форс-мажорі, розповіли Факти.

"Київстар". Фото: скрін youtube
"Київстар". Фото: скрін youtube

Після атаки, українцям радили переходити на національний роумінг, але він був заблокований. І не спроста, адже підключення такої великої кількості абонентів на дві мережі могли б і їх "покласти".

Атака на мережу – реалії сучасної війни , і хоч система захищена ніхто не застрахований від цього. Тому експерти говорять, що кожна компанія повинна завести сховища, в які не зможуть дістатися хакери.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Що можна зробити, щоб уникнути непередбачуваних ситуацій

1) Українці повинні на всякий випадок мати дві сімкарти, щоб у випадку відсутності мереж в одній, користуватися іншою без проблем

2) Може знадобитися й старий телефон, який буде мати стабільну кількість заряду. Це потрібно, щоб у випадку відсутності не лише мобільного покриття, а й світла, мати змогу комусь зателефонувати.

Телефонний дзвінок, скріншот: YouTube
Телефонний дзвінок, скріншот: YouTube

3) Головне – відсутність паніки, холодна голова. Якщо трапилася форс мажорна ситуація, заспокойтесь та подумайте як ви можете "вийти" з неї. Можете порадитися зі знайомими, рідними або друзями.

4) Інтернетом можна скористатися не лише мобільним. В багатьох громадських закладах є безкоштовний вай фай, до якого без проблем можна підключитися.

Нагадаємо портал Знай, інформував, зник зв'язок: головні причини, чому ваш телефон "не бачить" сімку

Раніше на порталі Знай повідомлялося, справа не у грошах: українцям пояснили, чому не варто купувати дорогущі смартфони

Також, наш портал інформував, після обстрілів залишитеся без світла та Інтернету: як зробити так, щоб роутер все одно працював