У цифрову епоху мобільні телефони стали невід'ємною частиною повсякденного життя більшості людей. При цьому зросла кількість дзвінків від невідомих абонентів.

Чи слід відповідати на такі дзвінки? На жаль, це може стати небезпечним кроком. Є кілька варіантів розвитку подій, хто може намагатися з вами зв'язатися. Про це розповідають на Quora.

Телефон. Фото: скрін Ютуб
Телефон. Фото: скрін Ютуб

По-перше, відповідаючи на дзвінки від незнайомців, ви ризикуєте потрапити на гачок телефонних шахраїв. Вони вдаються до соціальної інженерії та використовують психологічні прийоми, щоб виманити у вас гроші. Сучасні технології дозволяють телефонувати з будь-якої точки світу, відображаючи на екрані будь-який номер. Тож якщо хтось представляється працівником банку чи правоохоронних органів, краще самостійно передзвонити до установи та перевірити інформацію.

По-друге, більшість дзвінків від незнайомих номерів здійснюється за допомогою роботів. В інтернеті є чимало сервісів із генерації голосів, якими охоче користуються спамери. Ви берете слухавку, а приємний голос пропонує вам послуги чи товари. Як правило, серйозні компанії не вдаються до холодних дзвінків із рекламою.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Зберігання мобільного телефону, скріншот: YouTube
Зберігання мобільного телефону, скріншот: YouTube

По-третє, іноді дзвінок обривається одразу після підняття трубки. Це роблять шахраї, які перевіряють, чи працює номер телефону. Якщо дзвінок обривається через кілька секунд, можливо, збирачі даних намагаються з'ясувати, чи належить номер людині, а не пристрою.

Нагадаємо, швидкісний режим на смартфоні: як за кілька натискань запустити "турбо"

Як повідомляв "Знай.uа", якщо немає зв'язку: кілька порад, які вас можуть врятувати

Знай.uа писав, як дізнатися, чи стежать за вами за допомогою камери телефону: у XXI столітті потрібно бути напоготові