Для всіх наших шанованих читачів, котрі люблять проводити час за відеоіграми, є дуже цікава новина. Всесвітньо відомий геймдизайнер Тім Кейн, який є співавтором перших двох частин культової серії RPG Fallout, поділився думками про нинішній стан жанру, виділивши 5 проектів, які геніально впоралися з тим чи іншим аспектом.

Fallout і Fallout 2 назавжди залишаться в історії відеоігор як одні з найкращих представників ізометричних RPG, але час не стоїть на місці, а ігри постійно розвиваються.

Тім Кейн на своєму YouTube-каналі опублікував відео, в якому розповів про п'ятірку найкращих рольових ігор 21 століття, у яких, на його думку, будь-якому розробнику є чому повчитися.

World of Warcraft

Насамперед Кейн виділив MMO RPG World of Warcraft, яка за його словами, довела, що чим легша гра, тим вона веселіша. В порівнянні розробник поставив EverQuest, назвавши якраз її складною.

Популярні новини зараз
Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

World of Warcraft 2024, скріншот: Blizzard
World of Warcraft 2024, скріншот: Blizzard

Швидше за все, тут він мав на увазі, що відносна зрозумілість всіх ключових механік WoW створює для неї нижчий "поріг входження", адже як сказав Кейн, весь її ігровий процес це фактично "таймінг та рух".

Elden Ring: скрін
Elden Ring: скрін

Elden Ring

Слідом, посміявшись з власної непослідовності, Тімоті виділив якраз напрочуд складну гру. Elden Ring від FromSoftware. Її геймдизайнер похвалив якраз за складність, що змушує гравця ставати найкращим у процесі гри, а також за цікаві механіки та наративні елементи.

Зокрема, Кейн сказав, що йому дуже сподобалося те, що відкритий світ проекту дає гравцеві повну свободу дослідити його самотужки і де-не-де «розкопувати» " його історію.

The Elder Scrolls V: Skyrim, скріншот: YouTube
The Elder Scrolls V: Skyrim, скріншот: YouTube

Skyrim

Хоча є гра, яка зробила дослідження відкритого світу ще приємнішим за Elden Ring – і це, звичайно, The Elder Scrolls V: Skyrim.

"Є причина, чому люди продовжують грати в Skyrim через 12 років після її виходу, вже майже 13... І є причина, чому вона портована на всі можливі консолі на планеті, це дивовижна гра", – сказав Кейн.

Найбільшу похвалу проект Bethesda отримав за неймовірну арт-складову та різноманітність дизайну рівнів.

Fallout.Фото: скрін відео
Fallout.Фото: скрін відео

Fallout: New Vegas

Наступною у списку розробника стала Fallout: New Vegas, яку він назвав "майстеркласом по тому як взяти олдскульну гру і ввести її в нову еру".

За його словами, вона блискуче взяла історію та напрацювання оригінальних частин та перенесла це все у власну локацію. Крім того, Тімоті відзначив високу якість гумору у грі та класну роботу з результатами рішень, які гравець має зробити у тих чи інших ситуаціях.

Baldur's Gate 3. Фото Telegram
Baldur's Gate 3. Фото Telegram

Baldur's Gate 3

Замкнула п'ятірку найкраща гра 2023 року – Baldur's Gate 3. Її легендарний розробник похвалив за повернення в моду покрокової системи та чудовий редактор персонажів. За його словами, саме BG 3 довела всім скептикам, що жанр RPG аж ніяк не мертвий, а все залежить від зусиль та майстерності розробників.

Нагадаємо, у світі Counter-Strike 2 ейфорія: рідкісний автомат за 38 млн грн може виявитися навіть у школяра.

Раніше повідомлялося, переробили всі, навіть "запас кисню": нарешті показали новий геймплей STALKER 2.

Також, лягли в ліжко і поклали телефон під подушку - готуйтеся: чому не можна спати поряд з iPhone та Android.