У період high-tech (високих технологій - смартфонів, планшетів, окулярів віртуальної реальності) часом важко уявити, що примітивні мобільні телефони досі мають попит.

І все ж таки ці ретро-пристрої, кнопкові "мобілки", "фічерфони", переживають своєрідне відродження. Чому ж у епоху смартфонів люди повертаються до них?

Кнопковий телефон. Фото: Youtube
Кнопковий телефон. Фото: Youtube

Виявляється, все більше користувачів усвідомлюють шкідливий вплив надлишку інформації та постійного онлайн-зв'язку. Навіть найближчі зустрічі та сімейні обіди часто перериваються поглядами в екрани гаджетів. Звісно, ​​не кожному вдається добровільно обмежити власне захоплення гаджетами. Адже смартфони практично стали частиною нашого життя. Однак цілком можливо змінити звички та повернутися до більш простих рішень у сфері мобільного зв'язку.

Що ж зміниться у повсякденному житті, якщо замість смартфона користуватися лише старенькою "дзвонилкою"?

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

По-перше, доведеться переосмислити звички спілкування. Адже кнопкові телефони не підтримують більшість месенджерів та програм. Залишаються хіба що SMS, дзвінки. Для онлайн-комунікації доведеться використовувати ноутбуки та веб-версії звичних додатків.

По-друге, виникне питання виходу до Інтернету. Адже самі "дзвонилки" до цього не пристосовані.

Смартфон, скріншот: YouTube
Смартфон, скріншот: YouTube

Ще один виклик – фотографії та відео. Зйомка кнопковими телефонами можлива, але якість зазвичай дуже низька. Тож доведеться або змиритися з цим, або носити із собою окрему камеру. Натомість це допоможе переосмислити своє ставлення до фотографії та навчитися цінувати справді важливі моменти, а не фіксувати все поспіль.

Нарешті, зникне спокуса постійно грати у смартфоні та приховали стрічки соцмереж. Це спонукає шукати інші заняття та хобі у вільний час, розвивати креативність та уяву.

Нагадаємо, популярний чай може порушити роботу організму: від проблем зі сном до розладу шлунка.

Як повідомляв "Знай.ua", біль при навантаженнях, печіння і навіть розлади травлення: українців попередили про серйозні хвороби

Знай.ua писав, зупиніться, поки не пізно: яка доза алкоголю призупинить ваш мозок на 2 тижні