У середині лютого шанувальники серії ігор Metro відзначають дату п'яти років від дня виходу шутера Metro Exodus від української студії 4A Games. Творці на честь такої круглої дати заявили, що продажі гри за цей час склали 10 млн копій.

Також розробники опублікували "дорожню карту" усієї франшизи Metro, де ще раз підтвердили, що наступна частина основної серії знаходиться у розробці. Вона "повернеться, коли буде готова".

Анонс від 4A Games, скріншот: X
Анонс від 4A Games, скріншот: X

Подробиць про гру та дати виходу поки що немає. Судячи з календаря, на випуск нової повноцінної частини Metro цього року можна не розраховувати: розмите число не дуже нагадує цифру 4. Швидше за все, гра з'явиться у 2025 чи 2026 році.

Metro Awakening, скріншот: YouTube
Metro Awakening, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Як відомо, раніше цього місяця було анонсовано нову гру Metro з підзаголовком Awakening, яка буде VR-спін-офом серії, і вийде ексклюзивно для пристроїв віртуальної реальності. Її розробкою займається студія Vertigo Games.

У мережі вже давно ходять чутки про створення наступної повноцінної частини Metro. На певному етапі у планах студії був якийсь "космічний шутер", але, очевидно, від цієї ідеї давно відмовилися на користь успішних ігор по всесвіту Metro. А після початку війни 4A Games переосмислила сюжет наступної частини франшизи.

2023-го Том Хендерсон, один із головних ігрових інсайдерів, розповідав про Metro 4. За його словами, проект знаходиться на такій стадії розробки, коли гру можна пройти від початку до кінця. А геймплей буде класичним для цієї серії: гравцям доведеться стелс, крафт і збирати ресурси.

Metro: Exodus
Metro: Exodus

Третя і сьогодні остання частина шутера від першої особи, створена українською студією 4A Games за мотивами романів Дмитра Глуховського. Дія гри відбувається в недалекому майбутньому на території Росії, яка була зруйнована внаслідок ядерної війни.

Головний герой Артем, з групою тих, хто вижив, вирушає в подорож з метрополітену Москви модифікованим потягом "Аврора" і їде далеко на схід у пошуках нового місця для життя. Exodus вийшов 15 лютого 2019 року на ПК, Xbox One і PlayStation 4. Всім власникам оригінальної гри доступний безкоштовний "некстген" апгрейд.

Нагадаємо, кнопкові телефони повертають свою популярність: чому люди відмовляються від смартфонів.

Раніше повідомлялося, що нове доповнення "Baldur's Gate 3" подарує 21 гігабайт пригод: що всередині важкого патчу.

Також, мода майбутнього: Adobe створила сукню, яка сама змінює колір.