Пройшло вже досить багато часу відколи ми востаннє чули щось про "Fable". На жаль, у 2024 році гра, яку розробляє Playground Games, точно не вийде. Однак авторитетний інсайдер з ніком NateDrake днями опублікував свіжу інформацію.

"Нові" дані датуються ще минулим роком, але тільки зараз він розкрив їх у розмові на форумі, де його прямо запитали, коли вийде наступна частина франшизи, яку люблять у всьому світі.

Про це ми довідалися на форумі resetera.

Fable, скріншот: YouTube
Fable, скріншот: YouTube

За словами інсайдера, розробники націлені на випуск гри 2025 року. Точного дня та місяця релізу немає. NateDrake пише, що це потенційне вікно виходу – останнє, що він чув у якийсь момент минулого року. З того часу жодної інформації про зміну планів не надходило.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

Перші чутки про перезавантаження, які Microsoft передала журналістам, з'явилися на сайті Eurogamer у січні 2018 року. Під час виставки Xbox Showcase 2020, що відбулася у липні того ж року, було офіційно підтверджено, що гра розробляється для ПК та Xbox Series S/X.

Fable, скріншот: YouTube
Fable, скріншот: YouTube

Надалі будь-яку офіційну інформацію було важко отримати. Ситуація змінилася у березні 2022 року, коли колишній головний геймдизайнер Хуан Фернандес де Сімон розповів, що повільний прогрес у роботі над Fable частково пояснюється недосвідченістю розробників зі студії Playground у цьому жанрі та "економним" підходом – студія є відносно невеликою порівняно зі звичайними командами AAA -Ігор.

Fable, скріншот: YouTube
Fable, скріншот: YouTube

Потім у червні чутки про скорочення масштабу викликали офіційну відповідь старшого продюсера Емі Лоук, яка прокоментувала, що зміна масштабу є звичайним компонентом розробки ігор. Однак наприкінці 2022 року з'явилося ще одне повідомлення про повільний темп розробки, і Джез Корден припустив, що це могло бути викликано адаптацією двигуна ForzaTech до рольової гри з відкритим світом.

Чутки про Fable у 2023 році також не були надто захоплюючими: Енді Робінсон стверджував, що гра все ще знаходиться на ранній стадії повноцінного виробництва.

Однак, Playground нарешті показала гру на Xbox Series S/X під час минулорічної виставки Xbox Games Showcase. З того часу британська студія залучила до роботи продюсера Baldur's Gate 3 Райана Кларка.

Якщо інформація NatetheHate правильна, Playground може спробувати запустити Fable наприкінці 2025 року.

Нагадаємо, розробники "Metro" анонсували вихід нової повноцінної гри: "Повернімося...".

Раніше повідомлялося, що трейлер GTA VI покадрово перенесли до Minecraft: геймерам пообіцяли мод.

Також, актори, сюжет та знайомі механіки: все, що відомо про "Death Stranding 2".