Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які люблять проводити час за відеоіграми, а також люблять грати на консолях є дуже цікаві новини.

Один американський YouTube-блогер, який виступає під ніком Moore's Law is Dead, посилаючись на джерела заявив, що компанія Sony розпочала розробку нової портативної ігрової консолі, яка стане наступницею PlayStation Vita.

На це звернули увагу користувачі IconEra.

PS Vita, скріншот: YouTube
PS Vita, скріншот: YouTube

За даними Moore's Law is Dead, Sony вже замовила розробку кастомного процесора для умовної PS Vita 2 у компанії AMD. Передбачається, що чіп отримає 18 ядер та працюватиме на частоті близько 1,8 ГГц. Завдяки йому PS Vita 2 зможе запускати ігри від PlayStation 4 та навіть PlayStation 5. Щоправда, в останньому випадку проектам знадобиться додаткова оптимізація від розробників.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

PlayStation 5, фото: blog.playstation.com
PlayStation 5, фото: blog.playstation.com

Проект знаходиться на ранній стадії розробки, тому його позиціонування залишається невідомим. Moore's Law is Dead припускає, що PS Vita 2 може стати портативною версією PlayStation 6, яка вийде через кілька років після релізу стаціонарного пристрою.

Коли саме Sony розкриє плани щодо розробки PS Vita 2, не повідомляється. Блогер вважає, що найближчими роками новин про пристрій очікувати не варто. Також він не виключає, що компанія взагалі відмовиться від проекту з часом.

Нагадаємо, Sony готує сенсацію: PlayStation 5 Pro вже на підході.

Раніше повідомлялося, геймерам нарешті пояснили секрет "GTA: San Andreas" з великим Місяцем.

Також, розробники "Metro" анонсували вихід нової повноцінної гри: "Повернемося...".