Величезний відкритий світ гри "Dragon's Dogma 2" надихнутий досить несподіваним джерелом – грою "GTA 5" від Rockstar, повідомляє GamesRadar+.

Директор гри "Dragon's Dogma 2" Хідеакі Іцуно поділився особистим джерелом натхнення для елементів нової екшн-RPG. "GTA 5 стала для мене значним натхненням на рівні того, як гра поєднує кілька систем емерджентного геймплея в задовільний досвід, який відчувається вільним для гравця у виборі того, що він може робити", - сказав Іцуно.

Dragon's Dogma 2, скріншот: YouTube
Dragon's Dogma 2, скріншот: YouTube

Ветеран Capcom також вказав на "гнучкість у тому, як гра управляє кількома перекриваючимися подіями". Наприклад, каже Іцуно, ви можете робити щось, що раптово виходить з-під контролю, і це перетинається з усім, що відбувається навколо у світі гри.

"Гра контролює це; вона не вилітає, не викидає тебе з однієї речі і не поміщає в іншу, вона просто дозволяє всьому цьому змішуватися таким чином, що іноді є хаотичним, але завжди здається навмисним", – додав Іцуно.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Іцуно торкнувся того, за що серія GTA, можливо, відома: дозволяючи гравцям влаштовувати руйнування у їх відкритих світах з поліцією та армією на хвості.

Dragon's Dogma 2, скріншот: YouTube
Dragon's Dogma 2, скріншот: YouTube

"І [ця] навмисність в емерджентному геймплеї та дизайні відкритого світу - це те, що мене надзвичайно вразило, коли та гра вийшла, і цей тип досвіду - це те, до чого я прагнув у 'Dragon's Dogma 2'", - підсумував Іцуно.

Щодо величезного відкритого світу, карта "Dragon's Dogma 2" у чотири рази більша, ніж у оригінальної RPG. Більше того, ми знаємо, що у "Dragon's Dogma 2" не буде швидкої подорожі по її відкритому світу, як і в першій грі, оскільки Іцуно раніше сказав, що ця функція потрібна лише якщо світи є "нудними".

Раніше Знай.ua вже публікував механіку "Dragon's Dogma 2" для різних професій.

Після виходу так званого "оригіналу" пройшло вже багато років, і ось про гру японської студії Capcom знову нагадали 18-хвилинною демонстрацією геймплею.

Так, на YouTube-каналі IGN був опублікований новий ролик, присвячений майбутній Dragon's Dogma 2.