Останнім десятиліттям гігант технологічної індустрії Apple активно працював над створенням власного автомобіля.

Проте нещодавно компанія оголосила про припинення цього амбітного проекту, залишивши усі напрацювання нереалізованими. Незважаючи на це, цікаво подивитися на те, як міг би виглядати автомобіль від Apple за задумом штучного інтелекту Meta Al. Починаючи з 2014 року, Apple активно досліджувала можливості створення безпілотного транспортного засобу. Протягом цього періоду інженери компанії працювали щонайменше над п'ятьма основними концепціями та прототипами безпілотних систем управління. Проте жоден із цих проектів так і не наблизився до стадії реалізації та тестування повномасштабного прототипу на дорогах загального користування.

Автомобіль від Apple, фото: Meta Al
Автомобіль від Apple, фото: Meta Al

Одна з головних перешкод на шляху до здійснення автомобільного проекту Apple полягала у величезній технічній складності створення безпілотної системи управління. Ще однією причиною стала тривала розробка проекту, яка тривала протягом десятиліття.

Незважаючи на припинення роботи над автомобілем, штучний інтелект змоделював, як міг би виглядати цей транспортний засіб від Apple. За однією з концепцій інженери компанії пропонували створити автономний "мікроавтобус" без керма та педалей. Замість традиційних елементів управління, в салоні мали розміститися "сидіння, як у приватному літаку", а також вигнуті боки та скляний дах.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Автомобіль від Apple, фото: Meta Al
Автомобіль від Apple, фото: Meta Al

Відомий дизайнер Apple Джонні Айв бачив інтер'єр автомобіля, вкритий нержавіючою сталлю, деревом та білою тканиною, виконаний повністю у білому кольорі. Його концепція передбачала створення елегантного та мінімалістичного середовища, характерного для продуктів Apple.

Нагадаємо, юність у око потрапила: круті функції старих "мобілок", про які мало хто пам'ятає

Як повідомляв "Знай.uа", твоє бажання почули: ChatGPT навчили читати вголос

Знай.ua писав, не вимикаєте телефон ні на хвилину - можете залишитися без зв'язку: українців суворо попередили