У нескінченному потоці інновацій та технологічного розвитку людство неухильно рухається до нових горизонтів. Одним із найбільш захоплюючих і одночасно викликів сучасності є можливість застосування штучного інтелекту.

Гроші та економічна система, які ми знаємо сьогодні, виконують низку ключових функцій. Нинішня економічна система – це спосіб організації величезного потоку обчислень на вирішення безлічі завдань. У результаті виходить, що людину доводиться заохочувати за участь у цьому процесі - "хто отримав більше ресурсів, той і красень". Про це повідомляє СЕО Allbionics.ai Володимир Бандура.

Гроші / фото: Freepik
Гроші / фото: Freepik

Однак чи не можемо ми передати ці функції ІІ чи, ще краще, "супер-інтелекту"? З його потужними обчислювальними можливостями та кращим розумінням того, що і де потрібно, ми, можливо, зможемо подолати величезні дисбаланси у сучасній економіці.

Візьмемо, наприклад, ситуацію в Китаї, де обсяг надмірно збудованого житла настільки величезний, що у порожніх квартирах можна розселити більше людей, ніж усе населення країни. Такі дисбаланси між попитом та пропозицією замість винятку стали правилом у світовій економіці, де ми постійно вагаємось між надлишком та дефіцитом ресурсів.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Гроші / фото: Freepik
Гроші / фото: Freepik

Застосування ІІ в економіці може стати каталізатором прогресу та гармонії. Тобто завдяки технологіям можливо в майбутньому ми відмовимося від грошей взагалі.

Нагадаємо, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного

Як повідомляв "Знай.uа", ці картки точно заблокують: які перекази потраплять під пильне око НБУ

Знай.ua писав, пенсіонери отримають додаткові гроші: навіть у ПФУ йти не потрібно