Науковці прогнозують революційні зміни в розвитку штучного інтелекту. Вчені передбачають, що окремі ШІ можуть об'єднатися у колективну мережу.

Така інновація надасть штучному інтелекту здатність до безперервного самовдосконалення.

комп'ютери зі штучним інтелектом
комп'ютери зі штучним інтелектом

Очікується, що така еволюція ШІ призведе до значних проривів у багатьох галузях, надаючи можливість швидко адаптуватися до нових обставин, викликів чи загроз.

Дослідники зазначають, що у випадку ідентифікації загрози одним вузлом штучного інтелекту, ця інформація може бути розділена з іншими елементами мережі, спричиняючи колективну реакцію, подібну до відповіді імунної системи організму.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Незважаючи на потенційні переваги, науковці визнають існування ризиків, зокрема, можливе використання інформації з недобросовісними намірами або для протиправних дій.

Штучний інтелект / фото: Freepik
Штучний інтелект / фото: Freepik

Проте такий інтегрований підхід істотно знижує ризик домінування одних систем ШІ над іншими.

Також ми повідомляли, що ШІ від Google навчили проходити відеоігри.

Google DeepMind знову здивував світ своїм створенням, представивши свіжу розробку – SIMA, штучний інтелект, який тепер вміє грати. SIMA, що розшифровується як "Масштабується, навчається, багатосвітовий агент".