Сучасні пристрої використовують багато автоматичних процесів.

Оновлені програми, завантаження, фонові служби, все перераховане покращує роботу смартфона та спрощує нам життя. Однак через ці функції може витрачатися інтернет, інформує itechua.com.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Експерти радять завжди відключати автозавантаження медіа у популярних месенджерах. Це дозволяє не витрачати трафік на непотрібні відео чи фото. Ви можете самостійно вибрати, які повідомлення вам слід завантажувати та коли.

Якщо вимкнення не здійснити, телефон завантажує всі медіа з будь-яких чатів. Найчастіше це основна причина, чому швидко закінчується інтернет, і навіть забивається пам'ять телефону.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Два найпоширеніші програми, які "з'їдають" ваш трафік - це Telegram і WhatsApp. Якщо ви використовуєте Telegram, то, щоб вимкнути автозбереження, потрібно перейти в "вибрати "Дані та пам'ять". Тут можна повністю відключити автозбереження або налаштувати його для окремих чатів.

Смартфон. Фото: Youtube
Смартфон. Фото: Youtube

Для WhatsApp також потрібно вимкнути автозавантаження, щоб не витрачати зайвий трафік на непотрібні файли. Це можна зробити з розділу "Налаштування", потім вибрати "Дані та сховища" та дозволити автозавантаження виключно при підключенні до мережі Wi-Fi. Крім того, є можливість активувати функцію економії трафіку, але це може знизити якість файлів, що завантажуються.

Важливо відключати автозавантаження медіа від різних каналів та групи, оскільки вони споживають велику кількість трафіку.

Крім того, слід вимкнути автозавантаження, щоб не витрачати трафік на привітання та інші непотрібні файли, наприклад, з робочих чатів. Не забувайте, що контроль над файлами, що завантажуються, допоможе зберегти трафік і уникнути зайвих витрат.

Смартфон / скріншот з відео
Смартфон / скріншот з відео

Нагадаємо, як покращити сигнал мобільної мережі на смартфоні: прості лайфхаки для iPhone та Android.