Команда дослідників з Національного інституту стандартів та технологій США (NIST) розробила інноваційний метод використання смартфонів для медичних потреб.

Цей метод дозволяє перетворити звичайні смартфони на потужні діагностичні пристрої, здатні виявляти та вимірювати різні показники, у тому числі рівень глюкози. Про це повідомляє Lab + Life Scientist.

Блокування реклами на смартфоні, скріншот: YouTube
Блокування реклами на смартфоні, скріншот: YouTube

Розроблений дослідниками підхід ґрунтується на використанні вбудованого в смартфон компаса або магнітометра. До смартфону приєднується крихітна камера, усередині якої знаходиться гідрогель, що реагує на зміни рівня глюкози або pH. Коли гель набухає або стискається в залежності від концентрації компонента, що вимірювається, магнітні частинки всередині нього змінюють своє положення.

Ці усунення фіксуються магнітометром смартфона, який легко робить необхідні вимірювання.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Смартфон, скріншот: YouTube
Смартфон, скріншот: YouTube

Попередні експерименти показали, що цей підхід дозволяє ефективно вимірювати навіть незначні коливання рівня глюкози, у тому числі таких біологічних рідинах, як слина. Це відкриває можливості для більш простого та доступного повсякденного моніторингу глюкози, особливо для людей з обмеженими ресурсами.

Магнітометричний метод забезпечує вимірювання pH з точністю, порівнянною з дорогим лабораторним обладнанням, але за нижчою ціною.

Нагадаємо, їй мільйон років: спелеоги знайшли 5-сантиметрове щось, яке приховувало велику таємницю

Як повідомляв "Знай.uа", на Землю чекає "мега-засуха" через глобальне потепління - сільське господарство під загрозою

Знай.ua писав, зайва вага і зламана психіка: чому важливо "видаляти" мотлох у квартирі, хоч раз на рік