У сучасному світі неможливо знайти людину, яка ніколи не грала в комп'ютерні ігри. Хоча багато експертів застерігають про негативний вплив тривалого сидіння за екраном на здоров'я, існують і корисні ігри, які не тільки безпечні, а й сприяють розвитку, зокрема дитячого мозку, моторики та інших важливих навичок. Звісно, ​​за умови розумного та збалансованого використання.

Пропонуємо ознайомитися з кількома прикладами таких ігор, що розвивають, для дітей.

Монополія / фото: Facebook
Монополія / фото: Facebook

Hidden Journey - це захоплююча гра, яка вимагає від гравця застосування різноманітних розумових зусиль - знань, кмітливості та інтелекту. Дитині належить виступати як детектив, розкриваючи таємниці, знаходячи докази та проводячи розслідування. Кожен новий рівень переносить гравця в нову унікальну локацію, яка підтримує інтерес та концентрацію.

Portal - казуальна гра, яка є неймовірно популярною. Гравець повинен вирішувати просторові головоломки за допомогою порталів для переміщення. Така гра сприяє розвитку у дитини просторової уяви, логічного мислення та наполегливості, оскільки створення правильних порталів з першого разу потребує певного зусилля.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Варто придивитися і до всіх відомої "Монополії", яка здатна розвинути у дітей економічне мислення та стратегічні навички. Гравцеві належить створювати та керувати власною бізнес-імперією, яка потребує значних зусиль та міркувань для правильного інвестування, оцінки прибутковості угод, своєчасної сплати податків, вмілої купівлі підприємств та активів, а також встановлення партнерських відносин.

І до Bit City – Pocket Town Planner. Ця гра сприяє розвитку уяви, просторовому мисленню, економічним та стратегічним навичкам. Гравець має побудувати та керувати своїм власним містом, де головне завдання – забезпечити щастя мешканців. Починаючи з невеликого містечка, потрібно поступово перетворити його на успішний мегаполіс, керуючи прибутком та вкладаючи кошти у різні покращення.

Нагадаємо, це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Як повідомляв "Знай.uа", Starfield стає ще складнішим: які секрети та "паски" приховує в собі новий мод

Знай.ua писав, розробники "Frostpunk 2" розкрили системки, сюжет і нові локації: захоплюючі кадри