Компанія BrainBridge вирішила перевернути уявлення про медицину та представила світові свою грандіозну концепцію системи трансплантації голови. Їхня відео-демонстрація – це щось!

Уявіть собі, що роботизовані руки та лазери, керовані штучним інтелектом та працюючи досконалою гармонією, переносять вашу голову з одного тіла на інше на конвеєрній стрічці. Звучить, мов сцена з фільму, правда? Але давайте перейдемо до суті.

Трансплантація голови / фото: скріншот Youtube
Трансплантація голови / фото: скріншот Youtube

BrainBridge стверджує, що їхня інноваційна система трансплантації голови дасть нову надію мільйонам людей, які страждають від тяжких та невиліковних захворювань, таких як рак у термінальній стадії або нейродегенеративні захворювання, такі як хвороба Альцгеймера та Паркінсона.

Їхня концепція передбачає можливість пересадки голови пацієнта на здорове тіло донора. І це далеко не фантастика - BrainBridge впевнені, що це стане реальністю вже найближчим часом.

Популярні новини зараз
Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Однак, як і в будь-якому науковому проекті, є свої перешкоди. На даний момент медицина не в змозі адекватно відновити пошкоджені нерви та спинний мозок. Саме це є одним із головних викликів, які варто подолати перед тим, як система трансплантації голови стане реальністю.

Без цього реципієнт голови ризикує виявитися паралізованим від шиї та нижче.

Звісно, ​​такі проекти мають свою історію. Історію, повну невдач та викликів. З перших спроб трансплантації голови вчені стикалися із серйозними технічними проблемами.

Людству вже відомий такий лікар, як Деміхов, який у 1950-х роках намагався приєднати живу голову до живого тіла собаки. Або доктор Уайт, який проводить трансплантацію голови мавпи у 1970-х.

Тож, хто знає, може, через кілька років ми говоритимемо не лише про трансплантацію голови, а й про пересадку цілого тіла. А BrainBridge, вірний своїй місії, готовий продовжувати прагнути цього, щоб мозок міг прожити довге і повноцінне життя.

Раніше ми писали, " Я 34 роки хворіла, не знаючи чому": через лікарську помилку десятки тисяч людей стали жертвами страшного вірусу