За словами Сергія Курдюкова, система безперебійного живлення з інвертором і кількома акумуляторами може забезпечити будинок енергією протягом 8-9 годин, так що мешканці не відчують відключення світла.

В Україні знову введено графіки відключень, а на зиму передбачаються блекаути тривалістю 10-14 годин на добу, з урахуванням імпорту з Європи, за словами Анатолія Амеліна з Українського інституту майбутнього.

Генератори та павербанки, фото з вільних джерел
Генератори та павербанки, фото з вільних джерел

Сергій Курдюков, розробник з України, поділився на LinkedIn інформацією про пристрої, які використовує для забезпечення комфорту під час відключень.

За його словами, пристрої типу Bluetti, Ecoflow та павербанки ефективні лише при короткочасних відключеннях до 2-4 годин. Для тривалих відключень рекомендується знайти надійного інтернет-провайдера, який забезпечить роботу своєї системи принаймні 8 годин під час повного блекауту, а також розглянути додаткові пристрої.

Популярні новини зараз
Власників банківських карток "візьмуть на олівець" – будуть відстежувати усі транзакції Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку 5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи
Показати ще

Екофло, скріншот з youtube
Екофло, скріншот з youtube

Щодо обладнання, для забезпечення живлення інтернету, комп'ютера, холодильника та освітлення в квартирі підійде інвертор на 24В 3000ВА. Важливо швидко заряджати AGM-акумулятори та уникати їхнього розряду до 10% місткості.

Нагадаємо, на іншому кінці вже чекають: чому краще не користуватися "публічною" зарядкою

Раніше ми писали про те, що українці створили калькулятор для зарядних станцій: допоможе вибрати ту саму потужну "коробочку"

Крім того, Знай.ua повідомляв, киянам повернуть гроші за генератори: як скористатися програмою