Трапляється, що неприємності у вигляді "сілої" батареї телефону приходять у дуже невідповідний момент. І часто ми можемо скористатися так званою "публічною зарядкою", щоб отримати доступ до необхідних функцій. Однак цей спосіб несе у собі дуже великий ризик.

Адже саме "публічні зарядки" шахраї досить часто та ефективно використовують для отримання доступу до вашого гаджета. Про це пише GSMinfo.

Саме через зарядку шахраї можуть викрасти паролі, зокрема від інтернет-банкінгу, та іншу конфіденційну інформацію.

Заряджання гаджетів. Фото: скрін youtube
Заряджання гаджетів. Фото: скрін youtube

Найчастіше дані крадуть у громадських місцях типу готелів, аеропортів та інших місць з великою кількістю відвідувачів. Якщо жертва підключить свій смартфон до публічної зарядки USB, то на телефон буде завантажено шкідливе програмне забезпечення.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Потім шахраї отримують доступ до облікового запису в мережі та перепродують паролі іншим зловмисникам або самостійно крадуть кошти з рахунків.

Зарядка телефону. Фото Freepik
Зарядка телефону. Фото Freepik

Як захистити особисті дані

Тому, щоб не стати жертвою шахраїв, потрібно дотримуватись трьох простих рекомендацій:

Найпростіший спосіб захистити дані від витоку – відмовитися від використання публічних зарядок. А на випадок, якщо телефон розрядиться, подбайте про павербанк. Якщо виходу немає, і ви змушені скористатися публічною зарядкою - віддавайте перевагу саме розеткам, а не USB-зарядкам.

Якщо ви змушені користуватися публічною USB-зарядкою, зверніть увагу на спливаючі повідомлення на екрані типу "поділитися даними", "довіряти цьому комп'ютеру" або "тільки заряджати". Виберіть останній пункт, так що ймовірність викрадення даних буде мінімальною.

Зарядка телефону. Фото: Youtube
Зарядка телефону. Фото: Youtube

Ще один варіант - повністю вимкнути телефон перед тим як поставити його на подяку. Якщо ж постійно перебуваєте в русі і не можете відмовитися від використання публічних зарядок, то є сенс подбати про пристрій під назвою "блокувальник даних". З його допомогою ви унеможливите передачу даних через кабель і захистите свій телефон.

Як бачите, є чимало способів захистити себе, достатньо приділити лише небагато часу для вирішення цього питання.

Нагадаємо, колишній співробітник Rockstar розповів, чому Клод із GTA 3 завжди мовчав: таємниця на 20 років.

Раніше повідомлялося, навіть світяться так само: студент відтворив унікальну зброю з Cyberpunk 2077.

Також, Рік і Морті обіцяють знову увірватися в розум своїх фанатів: мультсеріал продовжать ще на 3 сезони.