В Україні, де нестабільне електропостачання може стати причиною виходу з ладу побутової техніки, захист електроніки стає потребою. Як це зробити?

Після перерви в електроживленні різні прилади від холодильників до телевізорів починають працювати одночасно, створюючи різкі стрибки напруги.

Замість стандартних 220 на мережі може з'явитися напруга від 170 до 260 В, а в старих будинках навіть до 300 В при виході з ладу нульового провідника.

холодильник
холодильник

Щоб уникнути пошкоджень, експерти рекомендують вимикати всі прилади відразу після відключення світла і вмикати їх через 30 хвилин після відновлення електропостачання, починаючи з найважливіших, таких як холодильник.

Популярні новини зараз
"Вибір зроблено, відповідатимуть": Олег Винник і Влад Яма отримали жорсткий вирок Українка вкрала кафе у японського героя-волонтера Фумінорі Цучіко: він розчарований у всіх нас Українцям підказали, як відмовитись від результатів ВЛК – важливі нюанси, про які не скажуть лікарі Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще

Ігнорування цього правила може призвести до короткого замикання та серйозних пошкоджень, включаючи можливість пожежі.

Щоб убезпечити свою техніку, рекомендується встановити реле напруги – спеціальні стабілізатори, які відключають подачу струму при різких змінах напруги, захищаючи електроніку від можливих пошкоджень.

Це не лише продовжить термін служби техніки, а й забезпечить її стабільнішу роботу в умовах перепадів напруги.

Читайте також: якщо кіт гризе дроти, то це можна виправити: як убезпечити прилади від шкодника

Раніше Знай.ua стало відомо про те, як правильно економити світло з двозонним лічильником: енергетики поділилися порадами

Вам варто знати, що поради з TikTok – погана ідея: найгірші звички українців, які "вбивають" нові смартфони