В Україні незабаром з'явиться крутий стартап VyshyvAI, який використовує штучний інтелект для створення унікальних візерунків для вишиванок.

Як виникла ідея? Три співзасновники VyshyvAI – Олександр Масловський, Захар Старик та Дмитро Колесник – познайомилися на хакатоні у Київській школі економіки. Ідея прийшла до них після перегляду документального фільму про старовинні вишиванки. Вони вирішили зберегти цю культурну спадщину за допомогою сучасних технологій.

На початку 2024 року вони почали працювати над цією ідеєю і зараз шукають технічних експертів та сейлз-менеджерів, щоб розвивати свій проект.

VyshyvAI / фото: Vector
VyshyvAI / фото: Vector

Що робить VyshyvAI

VyshyvAI – це вебсайт із платформою на базі штучного інтелекту, яка допомагає створювати персоналізовані візерунки для вишиванок. Користувачі можуть вводити свої улюблені цитати або будь-які інші тексти, і ІІ перетворює їх на унікальні візерунки.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Вибрані зірки потім вишиваються на одязі, поєднуючи традиційні українські мотиви із сучасними тенденціями.

Продукт орієнтований на:

  • мешканців міст України віком 25-45 років,
  • українську діаспору,
  • любителів етнічного одягу по всьому світу.

Більшість зацікавлених у продукті – жінки (близько 80%).

VyshyvAI / фото: Vector
VyshyvAI / фото: Vector

VyshyvAI / фото: Vector
VyshyvAI / фото: Vector

VyshyvAI вирішує кілька проблем:

  • Дозволяє придбати одяг, що відображає особисту історію та культурну спадщину.
  • Робить доступними якісні та автентичні вироби у масовому виробництві.
  • Задовольняє потребу в унікальному, персоналізованому одязі.

Стартап вже провів тестовий запуск реклами в Google та отримав понад 3000 інтересів за два дні, згенерувавши понад 1500 візерунків. Зараз VyshyvAI працює над покращенням результатів та готується до виходу на ринок.

Майбутні плани

У найближчі півроку ВишівАІ планує повноцінно запустити продукт, створити власні виробничі потужності та підтримувати майстрів у містах та селах. Також у планах розширити можливості кастомізації та створювати візерунки для різних етнічних регіонів України.

Стартап мріє стати першим українським "єдинорогом", орієнтованим на етнічне багатство України та представляти українську культуру на світовій арені.

Раніше ми писали, стали відомі деталі iPhone 16 та iPhone 16 Pro: здивують швидкістю зарядки

Вам буде цікаво дізнатися, українські кіберспортсмени чекають на кінець війни: мільйони вже закінчуються

Читайте також, лупити Shahed можна буде лазером за копійки: фантастика скоро стане реальністю на полі бою