На недавньому Minecraft Live 2024 компанія Mojang поділилася крутими новинами про нове оновлення гри. Найближчими місяцями гравці зможуть дослідити новий біом під назвою Pale Garden і зустрітися з моторошною істотою на ім'я The Creaking.

Оновлення стане першим у серії невеликих, але регулярних доповнень. І незабаром ми побачимо його в бета-версіях і прев'ю гри.

Pale Garden (Блідий сад) – це похмурий ліс, що нагадує мангрові болота, але з ще більш дивною атмосферою. Мохи, що звисають з дерев, туман і повна відсутність дикої природи вдень створюють дуже моторошний настрій. Розробники хотіли передати почуття ізоляції та тривоги, і, схоже, їм це вдалося.

Блідий сад у Minecraft / фото: скриншот Youtube
Блідий сад у Minecraft / фото: скриншот Youtube

Блідий сад у Minecraft / фото: скриншот Youtube
Блідий сад у Minecraft / фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році Пенсіонерам "заморозять" виплати: у жовтні терміново треба звернутись до ПФУ "За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації
Показати ще

Блідий сад у Minecraft / фото: скриншот Youtube
Блідий сад у Minecraft / фото: скриншот Youtube

Що стосується нового мобу The Creaking (або Скрип), то це по-справжньому моторошні деревні істоти, які виглядають як щось із кошмарів Відьмака. Вони видають звуки скрипу дерева і гілок, що ламаються.

Але найцікавіший момент – їх неможливо вбити звичним способом. Щоб позбутися Скрипа, доведеться знайти його "Скрипуче серце", заховане десь у лісі.

Крім цього, Mojang вразила фанатів важливою інформацією про Стіва. Виявляється, канонічно Стів у світі Minecraft вважається монстром. У новому кінематографічному ролику жителі села обговорюють небезпеку лісу і серед звичних зомбі та скелетів згадують Стіва. Тож тепер головний персонаж гри офіційно посів місце серед чудовиськ.

Стів / фото: скриншот Youtube
Стів / фото: скриншот Youtube

Користувач Reddit написав:

"У нього приплюснутий лоб, крихітний ніс, немає брів, огидний інтелект, що набагато перевершує їх власний, незрозумілі, вроджені знання темної магії, алхімії і того, як відкрити портал в пекло, і він може носити тисячу фунтів твердої сталі в задній кишені, наче це нічого. Звучить досить біса дико, чувак."

Точної дати виходу поновлення поки немає, але Mojang пообіцяла поділитися новими подробицями вже зовсім скоро.

А ми нагадуємо про тур по 12-річному світу Minecraft: гравець показав, як перетворити пісочницю на шедевр

Також стало відомо про те, що кіберпанковий детектив з елементами Minecraft вже в ранньому доступі: захоплюючі кадри Shadows of Doubt

Крім того, Знай.ua повідомляв, Flappy Bird воскресили: що змінилося в культовій грі через 10 років