Мета Google завжди полягалась в організації світової інформації, і її першою метою була комерційна мережа. Тепер компанія хоче зробити те ж саме для наукового співтовариства з новою пошуковою системою для наборів даних.

Послуга, звана Dataset Search стане супутньої компанією Google Scholar, найпопулярнішою пошуковою системою компанії для академічних досліджень і звітів. Установи, які публікують свої дані в Інтернеті, наприклад університети та уряд, повинні будуть включати теги метаданих на своїх веб-сторінках, які описують їх дані, включаючи тих, хто їх створив, коли він був опублікований, він був зібраний і так далі. Потім ця інформація буде проіндексована пошуковою системою Google і об'єднана з іншою інформацією.

Наташа Ной, науковий співробітник Google AI, який допоміг створити Dataset Search, каже, що метою є об'єднання десятків тисяч різних сховищ для наборів даних в Інтернеті. “Ми хочемо зробити ці дані доступними, але збережемо їх там, де вони є”, - каже Ной.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

На даний момент публікація набору даних надзвичайно фрагментована. Різні наукові галузі мають свої власні кращі сховища, як і різні уряди і місцева влада. “Вчені кажуть: “Я знаю, де мені потрібно шукати мої набори даних, але це не те, що я завжди хочу”, - каже Ной. “Як тільки вони вийдуть із свого унікального співтовариства, це стає набагато важче”.

Нагадаємо, що за даними DigiTimes, Apple буде першою компанією, яка випустить смартфон з 7 нм процесором.

Як повідомляв портал Знай.uа, джерела з посиланням на інсайдерську інформацію повідомляють, що компанія LG випустить смартфон середнього рівня Q9, що працює на базі операційної системи Android 8.1 Oreo‍.

Також портал Знай.uа писав, що команда розробників браузера Google Chrome, якому днями виповнилося десять років, хоче зробити революцію в інтернеті — інженери розробляють рішення, яке дозволить відмовитися від звичних URL на користь більш досконалого способу позначення адрес.