Буквально днями фахівці підрахували, яка справжня собівартість нової моделі смартфона Apple iPhone Xs Max з об'ємом пам'яті 256 гігабайт. Про це повідомляє BusinessInsider з посиланням на дослідження компанії TechInsights.

Як з'ясувалося, реальна ціна "найдорожчого" флагмана від компанії Apple становить 443 долара. Варто зазначити, що собівартість iPhone Xs Max на 48 доларів дорожче торішнього iPhone X з об'ємом пам'яті 64 гігабайти.

iPhone Xs Max і iPhone XS

Так, за підрахунками експертів, найдорожчим компонентом смартфона Apple iPhone Xs Max виявився 6,5-дюймовий OLED-дисплей. Його ціна - 80,5 долара. Чіпсет Apple A12 Bionic обійшовся компанії в 72 долара. Далі за вартістю йдуть пам'ять - 64,5 долара, корпус - 58 доларів і камери 44 долара.

В той же час найдешевшим компонентом дослідники порахували акумулятор, який в iPhone Xs Max коштує 9 доларів. Примітно, що в звичайному iPhone X коштує акумулятор за 6,46 долара.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

iPhone Xs Max і iPhone XS

До речі, не так давно стало відомо, який смартфон отримав найкращий у світі дисплей. Як з'ясувалося, це представлений на презентації Apple iPhone XS Max. Зазначимо, що раніше найкращим було визнано флагман Samsung Galaxy Note 9.

Як стверджують фахівці, характеристики екрану iPhone набагато вище, ніж у інших смартфонів преміум класу, це стосується і південнокорейського флагмана.

Нагадаємо, що користувачі, які вже встигли покористуватися iPhone XS XS і Max скаржаться на серйозні проблеми зі смартфонами.

Як повідомляв портал Знай.uа, комп'ютер Apple I, першу модель ПК, розроблену каліфорнійською компанією, продали на аукціоні за 375 тисяч доларів. Це один із 200 примірників які зібрали власноруч Стів Джобс і Возняк.

Також портал Знай.uа писав, що на міському кладовищі в російській Уфі помітили гранітний пам'ятник у вигляді iPhone 6 заввишки з людський зріст. На шматку граніту на боці вирізьблено кнопки регулятора гучності, на задній панелі — камера, ліхтарик, назва бренду і "яблучний" логотип.