Технологічний інкубатор Jigsaw (раніше – Google Ideas) випустив додаток Intra, що дозволяє заходити на заблоковані державою сайти. Варто відзначити, що це не чергова VPN-програма з купою реклами і платніх передплат, це щось інше, так як сервіс працює за іншим принципом.

Додаток Intra створює шифроване з'єднання єднання між Android-смартфоном і DNS-серверами, приховуючи DNS-запити. Таким чином, провайдери не можуть визначити, на який сайт заходить користувач. Іншими словами, провайдери можуть відстежити місце розташування користувача, але ось які сайти відвідує - ні. Це допоможе залишатися помітним, але в той же час робити різні маніпуляції в інтернеті, про яких ніхто не дізнається.

"Маніпуляції з DNS-запитів є однією з форм цензури в світі. Люди знаходяться в небезпеці, намагаючись дізнатися, що відбувається насправді", – вважає продакт-менеджер Jigsaw Джастін Хенк.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня
Показати ще

Представники Intra відзначають, що за допомогою програми можна заходити на заборонені сайти, фактично не порушуючи законодавство, так як це неможливо відстежити, і доки використання DNS-запитів є легальним, можна сміливо підключати даний сервіс і до свого девайсу.

Нагадаємо, популярний смартфон Huawei Mate 20 Pro буде офіційно представлений за кілька днів, але її вже протестували в додатку, який показує справжню міць телефону. Як виявилося, тест AnTuTu поставивши на перше місце саме цей смартфон, відсунувши iPhone XS Max на друге місце.

Як повідомляв Знай.uа, користувач YouTube під ніком Jacob Rendina створив концепт iOS 13, і головною особливістю стали функції, які не додали в 12 версію операційки для iPhone і iPad. Наголошується, що нова операційка буде схожою на дизайн MacOS, і це не може не радувати.

Знай.uа писав, що у понеділок, 8 жовтня, стало відомо, що персональні дані сотень тисяч користувачів соціальної мережі Google+ могли опинитися в руках зловмисників. Однак, пошуковик вирішив приховати факт витоку інформації.