Кілька користувачів операційної системи Android подали скаргу на Google з-за того, що компанія встановила функцію відстеження в операційну систему Android і фірмові сервіси. До речі, повне відключення визначення геолокації виявилося марним, адже “корпорація добра” продовжує відстежувати ваше місце розташування прямо зараз.

Люди, які подали скаргу до місцевого відомства захисту прав споживачів в Норвегії, заявляють, що пошуковий гігант відстежує їх переміщення з допомогою своїх сервісів. Таким чином компанія порушує їх конфіденційність і право на свободу пересувань. І хоча користувачі можуть вимкнути відстеження, сам сервіс буде продовжувати працювати у фоновому режимі.

Швидше за все, навіть при вимкненому телефоні, Google зможе відстежити місцезнаходження смартфона. Якщо у Норвегії такий скандал набере обертів, то в Google можуть бути серйозні проблеми на території всієї Європи, адже компанія порушує права людини.

Нагадаємо, що ігромани розгромили вщент приставку PlayStation Classic, яку Sony благополучно перевыпустила через кілька десятків років. Проте, все не так добре, як думали геймери: якість картинки залишає бажати кращого, самі ігри схильні до зависання, а частота оновлення кадрів в секунди знищує весь азарт.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія LG зробила патент на незвичайний гнучкий смартфон. Судячи з фото, які знайшли користувачі мережі, при складанні девайса екран буде розміщуватися не всередині згину, а зовні. Таким чином пристрій позиціонує себе як смартфон, так і повноцінний планшет. До речі, вартість його буде близько 2 500 доларів, що трохи розчарує фанатів компанії.

Знай.uа писав, що компанія ASUS все ж завезла ігровий смартфон ROG Phone в Україні. Тепер кожен бажаючий може придбати цей пристрій. Однак, він обійдеться в 26 тисяч гривень. З іншого ж боку, це один з найбільш потужний смартфонів на ринку.