Офіційних представників Apple в Китаї може чекати тюремне ув'язнення або як мінімум заборону на виїзд з країни у разі, якщо компанія продовжить ігнорувати судову заборону на продаж iPhone. Нагадаємо, що судова битва між Apple і Qualcomm все ще триває, проте суд заборонив яблучної корпорації продавати iPhone на території країни.

“Юрист, який представляє інтереси Qualcomm [в суді], заявив, що у відповідності з положеннями китайського цивільного судочинства Qualcomm має право звернутися до суду з вимогою накласти на чотирьох законних представників Apple в Китаї штраф, затримати їх або заборонити їм виїжджати з країни”, — пише Global Times China.

До того ж, Apple також заборонили продавати iPhone на території Німеччини. Компанія відразу ж приступила до виконання рішення. Однак, для ринку Китаю, в якому компанії теж заборонили продавати смартфони, поставки все ще тривають.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нечисленні спроби Apple обійти заборону китайського суду, в основному полягають у внесенні змін до анімацію операційної системи iOS, на думку юристів Qualcomm, виглядають швидше як знущання, ніж реальні дії компанії за вичерпання конфлікту. Подивимося, чим закінчиться цей скандал. Можна сміливо припустити, що кінець буде дуже не скоро.

Нагадаємо, що компанію Apple знову звинуватили у крадіжці патентів. На цей раз яблучну звинуватив корпорацію не Qualcomm, який протягом останнього місяця намагається відсудити у Apple величезні гроші. Судячи з позовом, Apple нібито вкрала патенти для створення технології безконтактної оплати Apple Pay. Система досить проста, але Fintiv отримала патент на цю ідею ще в 2011 році, в той час як Apple впровадила цю функцію через 5 років.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Google обвинуватили в стеженні за дітьми. Судячи з усього, корпорація дізнається дані про дітей для того, щоб передавати інформацію стороннім особам, які згодом будуть подавати дитині рекламу, яка буде ефективною. Приміром, додатки від Google стежать за місцем розташування дитини, номери в адресній книзі.

Знай.uа писав, що Facebook вляпалася в черговий скандал. Компанію звинувачують у продажу особистої інформації користувачів стороннім компаніям, серед яких Apple, Microsoft, Netflix і Spotify. І хоча компанії роблять вигляд що нічого про це не знають, репутація Facebook наштовхує на думку, що це правда.